Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oosttwentse boerderij met schuur in Vasse

Boerderij

Hooidijk 35
7661RA Vasse (gemeente Tubbergen)
Overijssel

Bouwjaar: eind 19e of begin 20e eeuw


Beschrijving van Oosttwentse boerderij met schuur

Mooi aan een zandweg tussen hoog geboomte gelegen eind 19e-/begin 20e-eeuwse traditionele oosttwentse BOERDERIJ. De boerderij vormt een geheel met de aan de overzijde van de zandweg gelegen eveneens beschermde eind 19e-/begin 20e-eeuwse schuur Hooidijk 37. Uit baksteen opgetrokken boerderij met middenlangsdeel onder een met pannen gedekt zadeldak tussen met hout beschoten topgevels, waaronderlangs een rand even uitgemetselde tandlijstjes; schoorsteen op de scheiding van woon- en bedrijfsgedeelte; windveren met stiepeltekens in de vorm van een rijksappel; staafankers. In de voorgevel twee rechtgesloten vierruitsramen, lichtgetoogde opgeklampte deur met bovenlicht en twee dito zesruitsschuiframen; in de achtergevel teruggeplaatste dubbele deeldeuren onder kofbogig-gesloten overhuiving; onder de overhuiving respectievelijk in de zijbeuken rechtgesloten staldeuren. De detaillering der zijgevels, met uitzondering van de staldeuren en de vierruitsvensters, niet meer oorspronkelijk. Eind 19e-/begin 20e-eeuwse boerderij van belang wegens de mooie ligging, de traditionele oosttwentse architectonische vormgeving en de relatie tot de eveneens beschermde ertegenover gelegen schuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46926
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oosttwentse boerderij met schuur in Vasse

Vakwerkschuur

Hooidijk 35
Vasse (Gemeente Tubbergen)
Mooi aan een zandweg tussen hoog geboomte gelegen eind 19e-/begin 20e-eeuwse oosttwentse VAKWERKSCHUUR. De schuur vormt een geheel met de a..

Erve Scholte. Schaapskooi van vakwerk met deels baksteen- deels leemvulling. Topgevels met stro bekleed

Hooidijk 49
Hezingen (Gemeente Tubbergen)
Erve Scholte. Schaapskooi van vakwerk met deels baksteen- deels leemvulling. Topgevels met stro bekleed.

Molen van Frans

Oosteriksweg 26
Mander (Gemeente Tubbergen)
Waterradmolen "van Frans" in 1870 vernieuwd. Beide in elkaars nabijheid gelegen molens aan e Mosbeek vormen een uniek complex, dat ook lands..

Molen van Bels

Bergweg 9
Mander (Gemeente Tubbergen)
Waterradmolen "van Bels" met woning en bedrijfsgebouwen, grotendeels in vakwerk opgetrokken, omstreeks 1830. Het complex is kortgeleden gere..

Vakwerkboerderij met houten topgevel boven de baander

Denekamperweg 225
Vasse (Gemeente Tubbergen)
Vakwerkboerderij met houten topgevel boven de baander.

Kaart & Routeplanner

Route naar Oosttwentse boerderij met schuur in Vasse