Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mooi noordwest-overijssels boerderijcomplex bestaande uit boerderij met dwarsdeel, twee schuren en een met zwerfkeitjes en klinkers bestraat gedeelte van het erf in Kallenkote

Boerderij

Kallenkote 25
8345HB Kallenkote (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1850-1900 1900 1850-1900


Beschrijving van Mooi noordwest-overijssels boerderijcomplex bestaande uit boerderij met dwarsdeel, twee schuren en een met zwerfkeitjes en klinkers bestraat gedeelte van het erf

Mooi gelegen tweede helft 19e-eeuws noordwest-overijssels BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit boerderij met dwarsdeel, twee schuren en een met zwerfkeitjes en klinkers bestraat gedeelte van het erf. Uit baksteen op gedeeltelijke onderkeldering opgetrokken boerderij waarvan het woongedeelte wordt gedekt door een driezijdig aan voorzijde afgewolfd schilddak met topschoorsteen; vlechtingen; staafankers; in de voorgevel opgeklampte deur met bovenlicht met eenvoudig snijlicht en drie negenruitsschuiframen; alle met 1,5 steens hanekammen; twee vierruitszolderramen; de detaillering der beide zijgevels (met uitzondering van de teruggeplaatste dwarsdeeldeuren) niet oorspronkelijk. Het ten opzichte van het woongedeelte iets hogere en bredere bedrijfsgedeelte is opgetrokken gedeeltelijk uit steen en gedeeltelijk uit gepotdekselde houten delen en gedekt door een driezijdig rieten schilddak tegen grotendeels met houten delen beschoten rechte gevel aan voorzijde; uileborden; vlechtingen; staafankers. In de achter- en zijgevels teruggeplaatste deeldeuren, staldeuren en halfronde stalvensters met gietijzeren tracering. Op het gedeeltelijk met zwerfkeitjes en klinkers bestrate erf: - een uit baksteen opgetrokken schuurtje onder met pannen gedekt zadeldakje; windveren met makelaar; deuren; lichtgetoogde vensters met gietijzeren tracering. - een uit gepotdekselde houten delen opgetrokken schuurtje onder rieten schilddak; deuren; vensters. Tweede helft 19e-eeuws noordwest-overijssels boerderijcomplex bestaande uit boerderij met dwarsdeel, twee schuren en gedeelte van het met zwerfkeitjes en klinkers bestrate erf van belang wegens de mooie ligging en de voor het gebied rond Vollenhove-Steenwijk karakteriserende vormgeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46921
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mooi noordwest-overijssels boerderijcomplex bestaande uit boerderij met dwarsdeel, twee schuren en een met zwerfkeitjes en klinkers bestraat gedeelte van het erf in Kallenkote

Vestingwerken

Molenwal 4
Steenwijk (Gemeente Steenwijkerland)
Vestingwerken. Het zuidoostelijke gedeelte van de hoge wal met drie bastions is in 1950/52 gerestaureerd en beplant. Het noordelijke gedeelt..

Pand met trapgevel met zandstenen waterlijsten en afdekplaten, ontlastingsbogen en toppilaster (gevel gezamenlijk met nr. 70)

Oosterstraat 72
Steenwijk (Gemeente Steenwijkerland)
Pand, dat met het er naast liggende nr 70 een gezamenlijke gevel heeft. Trapgevel met zandstenen waterlijst en afdekplaten. Ontlastingsbogen..

Pand met trapgevel met zandstenen waterlijsten en afdekplaten, ontlastingsbogen en toppilaster (gevel gezamenlijk met nr. 72)

Oosterstraat 70
Steenwijk (Gemeente Steenwijkerland)
Pand, dat met het er naast liggende nr 72 een gezamenlijke gevel heeft. Trapgevel met zandstenen waterlijst en afdekplaten. Ontlastingsbogen..

Huis met ingezwenkte halsgevel met vernieuwde halfronde gemetselde top

Oosterstraat 56
Steenwijk (Gemeente Steenwijkerland)
Huis met ingezwenkte halsgevel met vernieuwde halfronde gemetselde top.

Huis met ingezwenkte halsgevel zonder topafdekking

Oosterstraat 44
Steenwijk (Gemeente Steenwijkerland)
Huis met ingezwenkte halsgevel zonder topafdekking.

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)