Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fraeylemaborg 06 Fraeylemaborg, houten brug op jukken over buitengracht, voorzien van ijzeren balusterleuningen in Slochteren

Tuin Park Landgoed

Hoofdweg 32
9621AL Slochteren
Groningen

Bouwjaar: 19e eeuw of ouder 1900 19e eeuw of ouder


Beschrijving van Fraeylemaborg 06 Fraeylemaborg, houten brug op jukken over buitengracht, voorzien van ijzeren balusterleuningen

BRUG OVER BUITENGRACHT tussen oprijlaan en voorplein. Houten brug op jukken, voorzien van ijzeren balusterleuningen (19e eeuw of ouder). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46903
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fraeylemaborg 06 Fraeylemaborg, houten brug op jukken over buitengracht, voorzien van ijzeren balusterleuningen in Slochteren

Fraeylemaborg 07 Fraeylemaborg, twee vazen bij toegangsbrug

Hoofdweg 32
Slochteren
TWEE VAZEN, elkaars pendant vormend ter weerszijden van de toegangsbrug naar het voorplein over de buitengracht. Gebeeldhouwde zandstenen va..

Fraeylemaborg 01 Fraeylemaborg, hoofdgebouw

Hoofdweg 32
Slochteren
HOOFDGEBOUW. Een der weinige overgebleven omgrachte Groninger borgen van betekenis. In de kern uit de 16e eeuw daterend, maar herhaaldelijk..

Fraeylemaborg 11 Fraeylemaborg, houten brug op jukken over slotgracht, voorzien van een opklapbaar gedeelte in het midden en ijzeren leuningen

Hoofdweg 32
Slochteren
BRUG OVER SLOTGRACHT. Houten brug op jukken, voorzien van een opklapbaar gedeelte in het midden en ijzeren leuningen, welke laatste ter leng..

Fraeylemaborg 14 Fraeylemaborg, twee beelden bij de brug

Hoofdweg 32
Slochteren
TWEE BEELDEN, voorstellende Herakles en Athene (?), afkomstig van het poortgebouw en na afbraak van dit laatste op de voorhof opgesteld ter ..

Fraeylemaborg 10 Fraeylemaborg, duivenslag bij Noorder Schathuis

Hoofdweg 30
Slochteren
DUIVENTOREN op het achtererf van het noordelijke schathuis. Vierkant bakstenen bouwwerk onder pannengedekt schilddak waarin een dakkapel aan..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)