Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder aan voorzijde afgewolfd rieten schilddak in Ruinerwold

Boerderij

Berghuizen 40
7961LT Ruinerwold (gemeente De Wolden)
Drenthe

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Boerderij onder aan voorzijde afgewolfd rieten schilddak

19e eeuwse boerderij onder rieten aan voorzijde afgewolfd schilddak met topschoorsteen en uilebord aan achterzijde; vlechtingen; staafankers. Het woongedeelte uitgerust met gepaneelde deur met bovenlicht met levensboom; schuifvensters en vierruitsvensters, alle lichtgetoogd; het zich met een sprong naar achteren toe verbredende bedrijfsgedeelte uitgerust met, aan elk der langszijden, baanderdeuren waarnaast loopdeur met bovenlicht, staldeuren en halfrondgesloten stalvensters met gietijzeren tracering. Op het erf bakhuis annex varkensstal onder pannengedekt zadeldak met topschoorsteen en onder meer deur en halfrond gesloten vensters; staafankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46884
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder aan voorzijde afgewolfd rieten schilddak in Ruinerwold

Gereformeerde kerk, orgel

Berghuizen 20
Ruinerwold (Gemeente De Wolden)
Gereformeerde kerk, beschermd vanwege het van oorsprong eenklaviersorgel gemaakt door Matthias Amoor in 1743 voor de Hervormde kerk te Raams..

Boerderij met achterbaander onder aan voorzijde afgewolfd schilddak

Buitenhuizerweg 11
Ruinerwold (Gemeente De Wolden)
19e eeuwse boerderij met achterbaander onder grotendeels rietgedekt aan voorzijde afgewolfd schilddak; twee schoorstenen; staafankers. Het g..

Welgelegen

Prinsesseweg 8
Koekange (Gemeente De Wolden)
Inleiding Boerderij Welgelegen bestaande uit een in 1881 in Eclectische trant gebouwd woonhuis, een bedrijfsgedeelte uit 1906 en een platte..

Hervormde kerk

Kerklaan 20
Koekange (Gemeente De Wolden)
Ned. Herv. Kerk, daterend uit 1834. Inventaris: preekstoel en predikantsbank, beide XVIII. Klokkenstoel met klok van K. Wegewaert, 1627, dia..

Boerderij 3 Boerderij in Art Nouveau-stijl

Dorpsstraat 68
Koekange (Gemeente De Wolden)
Inleiding Boerderij gebouwd in 1911 in Art Nouveau-stijl naar ontwerp van G. Otten Jzn. uit Meppel en in opdracht van G. Dekker te Koekange..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)