Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Hof in Broekhuizen

Boerderij

Oosterboerseweg 1
7965AD Broekhuizen (gemeente Meppel)
Drenthe

Bouwjaar: 1850-1900 1900 1850-1900


Beschrijving van Den Hof

19e eeuwse boerderij met achterbaander onder deels pannen, deels rietgedekt aan achterzijde even afgewolfd schilddak; eenvoudige gootlijst, topschoorsteen met bord, staafankers, windveren. Het woongedeelte uitgerust met deur met bovenlicht en zesruitsschuifvensters; het zich met een sprong naar achteren toe verbredende bedrijfsgedeelte uitgerust met deur met zesruitsbovenlicht, baanderdeuren, staldeuren en halfrondgesloten stalvensters met gietijzeren tracering; vlechtingen, staafankers, windveren. Op het erf grote houten schuur onder (thans gedeeltelijk met golfplaten gedekt) rieten schilddak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46883
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Hof in Broekhuizen

Herenboerderij in eclectische stijl

Broekhuizen 14
Broekhuizen (Gemeente Meppel)
Inleiding Herenboerderij gebouwd in 1896 naar ontwerp van G (?) Otten uit Meppel. Het dwars voorgeplaatste, representatieve woonhuis is in ..

Herenboerderij, schuur

Broekhuizen 14
Broekhuizen (Gemeente Meppel)
Inleiding Evenwijdig aan de boerderij gelegen bijschuur gebouwd in 1896 in een sobere eclectische stijl en gebruikt als stookhok en jongvee..

Middenlangsdeelboerderij met teruggeplaatste zijbaander en hoekbaander onder aan de voorzijde afgewolfd rieten schilddak

Kuipersdijkje 4
Broekhuizen (Gemeente Meppel)
Mooi gelegen gedeeltelijk onderkelderde 18e-eeuwse (gedateerd 1792, voormalige) middenlangsdeel BOERDERIJ met teruggeplaatste zijbaander en ..

Boerderij met zijbaanders en groot dwars voorgebouwd woondeel

Oosterboerweg 33
Meppel
Boerderij met zijbaanders en groot dwars voorgebouwd woongedeelte uit omstreeks 1830.

Hervormde kerk

Blijdenstein 3
Ruinerwold (Gemeente De Wolden)
Ned. Herv. Kerk. Oorspronkelijk romaanse kerk, verbouwd in de 15e eeuw en in de 16e eeuw met een noordbeuk uitgebreid. Inventaris: preekstoe..

Kaart & Routeplanner