Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dennenrode 3 Dennenrode, schuur in Hooghalen

Kasteel Buitenplaats

Zwiggelterweg 4
9414TN Hooghalen (gemeente Midden Drenthe)
Drenthe

Bouwjaar: 1922
Architect: M. Brinkman


Beschrijving van Dennenrode 3 Dennenrode, schuur

Inleiding SCHUUR behorend bij het complex 'Huize Dennenrode' en ontworpen in 1922 door de Rotterdamse architect Michiel Brinkman in een expressionistische stijl, in opdracht van de Rotterdamse graanhandelaar A.M. van Dusseldorf Pz. Omschrijving. Op rechthoekige grondslag en in baksteen opgetrokken verdiepingloos gebouw gedek door een rieten schilddak met rode vorstpannen en een schoorsteen tegen de oostelijke nokhoek. Zuidgevel met dubbele opgeklampte deuren en aan weerszijden een gekoppeld venster met horizontale roedeverdeling. De noordgevel heeft rondvensters met stijl en drie horizontale roeden; boven de rondvensters wipt het rietdak even op. Meer oostelijk zijn de gevels ingedeeld met opgeklampte deuren ramen met vast kalf. Waardering Schuur van cultuurhistorisch belang als essentieel onderdeel van het complex 'Huize Dennenrode'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 468619
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dennenrode 3 Dennenrode, schuur in Hooghalen

Dennenrode 1 Dennenrode, landhuis

Zwiggelterweg 4
Hooghalen (Gemeente Midden Drenthe)
Inleiding LANDHUIS 'Huize Dennenrode' ontworpen in 1922 door de Rotterdamse architect Michiel Brinkman in een expressionistische stijl, in ..

Dennenrode 2 Dennenrode, garage

Zwiggelterweg 4
Hooghalen (Gemeente Midden Drenthe)
Inleiding GARAGE behorend bij het complex 'Huize Dennenrode' en ontworpen in 1922 door de Rotterdamse architect Michiel Brinkman in een exp..

Oal Hoes 1 't Oal Hoes

Boermarkeweg 11
Hooghalen (Gemeente Midden Drenthe)
Inleiding BOERDERIJ met aangebouwde en verlengde BIJSCHUUR in aanleg eerste helft 18e eeuw en halverwege de 19e eeuw vergroot tot de huidig..

Oal Hoes 1 't Oal Hoes, bijschuur

Boermarkeweg 11
Hooghalen (Gemeente Midden Drenthe)
Inleiding Vrijstaande BIJSCHUUR naast de boerderij gebouwd in een ambachtelijk traditionele stijl. Omschrijving. Op rechthoekige grondsla..

Kamp Westerbork, directeurs-/commandantswoning

Schattenberg 4
Zwiggelte (Gemeente Midden Drenthe)
Inleiding Gebouwd in 1939 als DIRECTEURSWONING bij het Vluchtelingenkamp Westerbork en ontworpen onder verantwoordelijkheid van architect ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dennenrode 3 Dennenrode, schuur in Hooghalen

Foto's (2)