Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dennenrode 2 Dennenrode, garage in Hooghalen

Kasteel Buitenplaats

Zwiggelterweg 4
9414TN Hooghalen (gemeente Midden Drenthe)
Drenthe

Bouwjaar: 1922
Architect: M. Brinkman


Beschrijving van Dennenrode 2 Dennenrode, garage

Inleiding GARAGE behorend bij het complex 'Huize Dennenrode' en ontworpen in 1922 door de Rotterdamse architect Michiel Brinkman in een expressionistische stijl, in opdracht van de Rotterdamse graanhandelaar A.M. van Dusseldorf Pz. Het oostelijke deel van de garage was als machinekamer met accumulatoren en pompruimte in gebruik. Omschrijving. Op rechthoekige grondslag en in baksteen opgetrokken verdiepingloos gebouw gedekt door een rieten schilddak met rode vorstpannen en een schoorsteen tegen de oostelijke nokhoek. De westgevel heeft twee dubbele inrijdeuren met rondgezette buitenhoeken op natuurstenen neuten en aan de langsgevels geaccentueerd door steunberen. De langsgevels hebben rondvensters met stijl en drie horizontale roeden; boven de rondvensters wipt het rietdak even op. Meer oostelijk zijn de gevels ingedeeld met opgeklampte deuren en ramen met vast kalf. Waardering Garage van architectuurhistorisch en typologisch belang alsmede van belang als essentieel onderdeel van het complex 'Huize Dennenrode'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 468618
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dennenrode 2 Dennenrode, garage in Hooghalen

Dennenrode 1 Dennenrode, landhuis

Zwiggelterweg 4
Hooghalen (Gemeente Midden Drenthe)
Inleiding LANDHUIS 'Huize Dennenrode' ontworpen in 1922 door de Rotterdamse architect Michiel Brinkman in een expressionistische stijl, in ..

Dennenrode 3 Dennenrode, schuur

Zwiggelterweg 4
Hooghalen (Gemeente Midden Drenthe)
Inleiding SCHUUR behorend bij het complex 'Huize Dennenrode' en ontworpen in 1922 door de Rotterdamse architect Michiel Brinkman in een exp..

Oal Hoes 1 't Oal Hoes

Boermarkeweg 11
Hooghalen (Gemeente Midden Drenthe)
Inleiding BOERDERIJ met aangebouwde en verlengde BIJSCHUUR in aanleg eerste helft 18e eeuw en halverwege de 19e eeuw vergroot tot de huidig..

Oal Hoes 1 't Oal Hoes, bijschuur

Boermarkeweg 11
Hooghalen (Gemeente Midden Drenthe)
Inleiding Vrijstaande BIJSCHUUR naast de boerderij gebouwd in een ambachtelijk traditionele stijl. Omschrijving. Op rechthoekige grondsla..

Kamp Westerbork, directeurs-/commandantswoning

Schattenberg 4
Zwiggelte (Gemeente Midden Drenthe)
Inleiding Gebouwd in 1939 als DIRECTEURSWONING bij het Vluchtelingenkamp Westerbork en ontworpen onder verantwoordelijkheid van architect ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)