Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hallenhuisboerderij, varkensschuur met stookhut in Coevorden

Boerderij

Vlieghuis Europaweg 46
7742PR Coevorden
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Hallenhuisboerderij, varkensschuur met stookhut

Inleiding VARKENSSCHUUR annex STOOKHUT gebouwd rond 1900 en haaks gelegen naast de zuidelijke zijgevel van de boerderij. Omschrijving. De varkensschuur met stookhut is opgebouwd uit baksteen en wordt gedekt door een schilddak met aan de voorzijde een topgevel; Bouletpan en schoorsteen. De voorgevel is symmetrisch ingedeeld met een deur en een vijfruits bovenlicht, zesruits schuiframen en een gietijzeren roosvenster. De zijgevels zijn voorzien van rondboogvensters met gietijzeren tracering en mestdeuren. Waardering Varkensschuur annex stookhut van belang vanwege de ambachtelijk-traditionele vormgeving en als essentieel onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 468596
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hallenhuisboerderij, varkensschuur met stookhut in Coevorden

Hallenhuisboerderij

Vlieghuis Europaweg 46
Coevorden
Inleiding BOERDERIJ gebouwd in 1875 in opdracht van Roelof ten Vlieghuis en Geesje ten Vlieghuis geboren Bruna (zie de gevelsteen in de ach..

Hallenhuisboerderij, bijschuur

Vlieghuis Europaweg 46
Coevorden
Inleiding BIJSCHUUR gebouwd rond 1910 in een ambachtelijk traditionele stijl. Omschrijving. De breed opgezette bijschuur heeft een bakste..

Vakwerkschuur

Vlieghuis Europaweg 42
Coevorden
Schuur bestaande uit met baksteen gevulde vakwerkconstructie, brede houten delen en stro-bekleding en gedekt door een rieten wolfdak tegen m..

Boerderij met rieten kap (onder een dak met nr. 123)

Padhuis Europaweg 62
Coevorden
Boerderij onder een dak met het nummer 123. Kap met riet gedekt. Het woongedeelte ligt in het verlengde van het bedrijfsgedeelte. Op het erf..

Boerderij met rieten kap (onder een dak met nr. 122)

Padhuis Europaweg 62
Coevorden
Boerderij onder een dak met het nr 122. Kap met riet bedekt. Het woongedeelte ligt in het verlengde van het bedrijfsgedeelte.

Kaart & Routeplanner

Route naar Hallenhuisboerderij, varkensschuur met stookhut in Coevorden