Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hallenhuisboerderij, bijschuur in Coevorden

Boerderij

Vlieghuis Europaweg 46
7742PR Coevorden
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1910 1910 ca. 1910


Beschrijving van Hallenhuisboerderij, bijschuur

Inleiding BIJSCHUUR gebouwd rond 1910 in een ambachtelijk traditionele stijl. Omschrijving. De breed opgezette bijschuur heeft een bakstenen opbouw en wordt gedekt door een schilddak met aan de voorzijde een wolfeind. Met name de indeling van de voorgevel met vier korfboogvormige inrijdeuren (naar de schuur en paardestallen) en de kleinere getoogde deur verlenen de bijschuur een waardevol karakter. Waardering Bijschuur van belang vanwege de ambachtelijk-traditionele vormgeving en als essentieel onderdeel van het boerderijcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 468595
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hallenhuisboerderij, bijschuur in Coevorden

Hallenhuisboerderij

Vlieghuis Europaweg 46
Coevorden
Inleiding BOERDERIJ gebouwd in 1875 in opdracht van Roelof ten Vlieghuis en Geesje ten Vlieghuis geboren Bruna (zie de gevelsteen in de ach..

Hallenhuisboerderij, varkensschuur met stookhut

Vlieghuis Europaweg 46
Coevorden
Inleiding VARKENSSCHUUR annex STOOKHUT gebouwd rond 1900 en haaks gelegen naast de zuidelijke zijgevel van de boerderij. Omschrijving. De..

Vakwerkschuur

Vlieghuis Europaweg 42
Coevorden
Schuur bestaande uit met baksteen gevulde vakwerkconstructie, brede houten delen en stro-bekleding en gedekt door een rieten wolfdak tegen m..

Boerderij met rieten kap (onder een dak met nr. 123)

Padhuis Europaweg 62
Coevorden
Boerderij onder een dak met het nummer 123. Kap met riet gedekt. Het woongedeelte ligt in het verlengde van het bedrijfsgedeelte. Op het erf..

Boerderij met rieten kap (onder een dak met nr. 122)

Padhuis Europaweg 62
Coevorden
Boerderij onder een dak met het nr 122. Kap met riet bedekt. Het woongedeelte ligt in het verlengde van het bedrijfsgedeelte.

Kaart & Routeplanner

Route naar Hallenhuisboerderij, bijschuur in Coevorden