Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In de toren van de Nederlands Hervormde Kerk, die zelf niet beschermd wordt, bevindt zich een belangrijke historische luidklok, diameter 82,5 cm. in Papendrecht

Kerkelijk Gebouw

Kerkbuurt 78
3354XL Papendrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 14e eeuw 1300 14e eeuw


Beschrijving van In de toren van de Nederlands Hervormde Kerk, die zelf niet beschermd wordt, bevindt zich een belangrijke historische luidklok, diameter 82,5 cm.

In de toren van de N.H.Kerk, die zelf niet beschermd wordt, bevindt zich een belangrijke historische luidklok, daterend uit de veertiende eeuw, diameter 82,5 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46814
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In de toren van de Nederlands Hervormde Kerk, die zelf niet beschermd wordt, bevindt zich een belangrijke historische luidklok, diameter 82,5 cm. in Papendrecht

Terrein waarin een huisterp

-
Papendrecht
Terrein waarin een huisterp. Datering: Late Middeleeuwen. Het monument is van wetenschappelijke- en cultuurhistorische betekenis. Gedeelt..

Huis te Merwede

West Merwedepolder
Dordrecht
RUINE van het Huis te Merwede. Overblijfsel van het kasteel der Heren van de Merwede ten noordoosten van de stad. Verwoest waarschijnlijk bi..

Villa Augustus: Voormalig pompstation

Oranjelaan 3
Dordrecht
Inleiding Bij de in 1882 gebouwde watertoren staand POMPSTATION voor de verwerking en de zuivering van grondwater ten behoeve van de drink..

Wantijplantsoen

-
Dordrecht
Inleiding Verdiept gelegen PLANTSOEN in Nieuwe Architectonische tuinstijl, aangelegd naar ontwerp van de tuinarchitect D.F. Tersteeg (1876-..

Villa Augustus

Oranjelaan 7
Dordrecht
Inleiding WATERTOREN voor de drinkwatervoorziening met machinistenwoningen en kantoortje en een aangebouwde machinekamer en ketelhuis. De ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)