Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met achterbaander, grote bijschuur en varkensstal in Oosterhesselen

Boerderij

Burg de Kockstraat 42
7861AD Oosterhesselen (gemeente Coevorden)
Drenthe

Bouwjaar: 18e eeuw (kern) 19e eeuw (verb.) 1800 18e eeuw (kern) 19e eeuw (verb.)


Beschrijving van Boerderij met achterbaander, grote bijschuur en varkensstal

Aantrekkelijk gelegen in aanleg mogelijk nog 18e eeuws te dateren boerderijcomplex bestaande uit boerderij met achterbaander, grote bijschuur en varkensstal. Het, met uitzondering van de vermoedelijk nog 18e eeuwse vierentwintigruitsschuifvensters met vast kalf en luiken, 19e eeuws aandoende hoofdgebouw is opgetrokken uit baksteen en wordt gedekt door een rieten wolfdak met topschoorsteen met bord; staafankers, windveren, spatlijst. De detaillering der voorgevel weinig oorspronkelijk; het bedrijfsgedeelte uitgerust met lichtgetoogde baandeuren, staldeuren en vensters van verschillende soort en maat. Tegen de voorgevel aangebouwd secreet onder pannengedekt zadeldak met windveer. Op het erf grote in aanleg vermoedelijk eveneens nog 18e eeuwse bijschuur, op stenen voet opgetrokken uit deels met riet bekleed hout en gedekt door een rieten schilddak; grote en kleine deuren. Uit baksteen opgetrokken varkensstal onder pannengedekt zadeldak met windveren; deuren, vensters, luik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46811
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met achterbaander, grote bijschuur en varkensstal in Oosterhesselen

Boerderij in ambachtelijk-traditionele stijl

Burg de Kockstraat 51
Oosterhesselen (Gemeente Coevorden)
Inleiding In traditioneel ambachtelijke stijl gebouwde BOERDERIJ uit circa 1865 en naar alle waarschijnlijkheid bestemd voor de arbeiders ..

Hallenhuisboerderij met middenlangsdeel

Burg de Kockstraat 47
Oosterhesselen (Gemeente Coevorden)
Inleiding BOERDERIJ in huidige vorm grotendeels gebouwd rond 1890 en behorend tot het hallehuistype met middenlangsdeel maar binnen deze g..

Villa in Interbellumstijl

Burg de Kockstraat 45
Oosterhesselen (Gemeente Coevorden)
Inleiding VILLA gebouwd in 1929 in opdracht van H. Draayers te Oosterhesselen en ontworpen in typerende Interbellum Stijl door G. en W. Wi..

Hervormde kerk

Geserweg 2
Oosterhesselen (Gemeente Coevorden)
NED. HERV. KERK. Oosterlijk gedeelte van gotische kerk. Inventaris: preekstoel 1662, afkomstig uit de vroegere kerk te Assen; een bank met o..

Hervormde kerk, toren

Geserweg 4
Oosterhesselen (Gemeente Coevorden)
Toren van de Ned. Herv. Kerk. Vrijstaande toren uit de tweede helft van de 15e eeuw. Klokkenstoel met klok van N. Sickmans, 1626, diam. 83,4..

Kaart & Routeplanner