Boerderij met achterbaander, grote bijschuur en varkensstal in Oosterhesselen

Burg de Kockstraat 42
7861AD Oosterhesselen (gemeente Coevorden)

Bouwjaar: 18e eeuw (kern) 19e eeuw (verb.) 1800 18e eeuw (kern) 19e eeuw (verb.)

Beschrijving van Boerderij met achterbaander, grote bijschuur en varkensstal

Aantrekkelijk gelegen in aanleg mogelijk nog 18e eeuws te dateren boerderijcomplex bestaande uit boerderij met achterbaander, grote bijschuur en varkensstal. Het, met uitzondering van de vermoedelijk nog 18e eeuwse vierentwintigruitsschuifvensters met vast kalf en luiken, 19e eeuws aandoende hoofdgebouw is opgetrokken uit baksteen en wordt gedekt door een rieten wolfdak met topschoorsteen met bord; staafankers, windveren, spatlijst. De detaillering der voorgevel weinig oorspronkelijk; het bedrijfsgedeelte uitgerust met lichtgetoogde baandeuren, staldeuren en vensters van verschillende soort en maat. Tegen de voorgevel aangebouwd secreet onder pannengedekt zadeldak met windveer. Op het erf grote in aanleg vermoedelijk eveneens nog 18e eeuwse bijschuur, op stenen voet opgetrokken uit deels met riet bekleed hout en gedekt door een rieten schilddak; grote en kleine deuren. Uit baksteen opgetrokken varkensstal onder pannengedekt zadeldak met windveren; deuren, vensters, luik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)