Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur bij niet beschermenswaardige boerderij in Markelo

Boerderij

Klemmerweg 4
7475TM Markelo (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw


Beschrijving van Schuur bij niet beschermenswaardige boerderij

Vroeg 19e-eeuwse of mogelijk nog iets oudere SCHUUR bij niet beschermenswaardige boerderij. Deels uit gepotdekselde houten delen, deels uit steen opgetrokken schuur onder deels met pannen, deels met riet gedekt schilddak; karakteristieke hoge inrijdeuren onder rietgedekt driezijdig schilddakje in een der zijgevels; lage deuren; liggende vensters. Vroeg 19e-eeuws of mogelijk nog iets oudere schuur van belang wegens ouderdom en de het gebied typerende karakteriserende vormgeving. Zie tevens de overwegingen bij het Koninklijk besluit no 10 van 14 augustus 1985 inzake het voornemen tot plaatsing op de lijst, alsmede,de Uitspraak van de Afdeling voor de geschillen van bestuur van de Raad van State ingevolge de Tijdelijke wet Kroongeschillen no G10.88.0005.22.88 van 4 januari 1989 inzake de plaatsing op de vastgestelde lijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46793
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur bij niet beschermenswaardige boerderij in Markelo

Bouwhuis (van de vroegere havezate Stoevelaar) met pannen schilddak

Stoevelaarsweg 8
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Van de voormalige havezathe Stoevelaar is een bouwhuis over, gedekt door pannen schilddak en met in het muurwerk natuurstenen dorpels van vr..

Boerderij van het hallehuistype onder rieten zadeldak met wolfeinden en een nokvorst van pannen

Plasdijk 12
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving BOERDERIJ van het hallehuistype onder rieten zadeldak met wolfeinden en een nokvorst van pannen. Door krimpen in de zijgevels ..

Schuur met dubbele doorrit onder schilddak

Plasdijk 12
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Schuur met dubbele doorrit (type) onder schilddak waarvan de onderkant met Muldenpannen en de bovenkant met riet gedekt is. Ge..

Bijgebouw bij "Huis Heeckeren"

Lintelerweg 5
Goor (Gemeente Hof van Twente)
Bijgebouw bij "Huis Heeckeren". Eenvoudig bijgebouw, uit het begin van de 19e eeuw waaraan in 1830 het dwarsgeplaatste hogere bouwlichaam zo..

Huis Heeckeren

Lintelerweg 5
Goor (Gemeente Hof van Twente)
Fors gepleisterd gebouw bestaande uit twee rechthoekig op elkaar geplaatste vleugels; in de hoek tussen beide vleugels was voorheen een trap..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)