Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur uit vakwerk en metselwerk opgetrokken in Noorbeek

Boerderij

Vroelen 32 a
6255NC Noorbeek (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg


Beschrijving van Schuur uit vakwerk en metselwerk opgetrokken

Uit de 18e eeuw daterende, ten dele in vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken, tot vacantiewoning verbouwde schuur op bakstenen voet, op rechthoekige plattegrond en onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild. Het vakwerk heeft zwart stijl- en regelwerk en witgeschilderde, met leem gevulde vakken. In de noord- en oostgevel een, en in de zuidgevel twee venster(s); in de noordgevel rechtgesloten deeldeuren. Vanwege de constructie en de vrij bescheiden gevelopeningen een goed en representatief voorbeeld van 18e eeuwse vakwerkbouw en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46791
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur uit vakwerk en metselwerk opgetrokken in Noorbeek

Hoeve Savelberg. Twee evenwijdige vleugels. Woonvleugel van baksteen. met vensters in Naamse steen. Boven de - vernieuwde - poort een beeldnisje. Bedr ..

Vroelen 27
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve Savelberg. Twee evenwijdige vleugels. Woonvleugel van baksteen, XIX A. met vensters in Naamse steen. Boven de - vernieuwde - poort een..

Op een verhoogd terrein gelegen ten dele in vakwerk opgetrokken hoeve rond binnenplaats, met verdieping bij woongedeelte en onder met blauwe, grijze e ..

Vroelen 24
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Op een verhoogd terrein gelegen, uit de 19e eeuw daterende, ten dele in vakwerk opgetrokken hoeve rond binnenplaats, met verdieping bij woon..

Hoeve de Peul. Bakstenen vleugels op breukstenen plinten om een binnenplaats. Vensters in Naamse steen. Aan de binnenplaats o.a. een rondboogpoortje i ..

Vroelen 29
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve de Peul. Bakstenen vleugels op breukstenen plinten om een binnenplaats, XVII-XVIII. Vensters in Naamse steen. Aan de binnenplaats o.a...

Hoeve de Kleine Peul, in haakvorm aangebouwd tegen nr 185. Bakstenen vleugels; de woning met houten kozijnen

Vroelen 30
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve de Kleine Peul, in haakvorm aangebouwd tegen nr 185. Bakstenen vleugels; de woning met houten kozijnen, XVIIId.

Vakwerkhoeve in haakvorm

Vroelenstraat 11
Noorbeek (Gemeente Eijsden Margraten)
Vakwerkhoeve in haakvorm, XVIII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)