Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee achterbouwtjes, die vermoedelijk deel uit hebben gemaakt van een voormalige brouwerij. in Maastricht

Woonhuis

Tafelstraat 28
6211JD Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 16e eeuw / 18e eeuw


Beschrijving van Twee achterbouwtjes, die vermoedelijk deel uit hebben gemaakt van een voormalige brouwerij.

Twee achterbouwtjes, die vermoedelijk deel uit hebben gemaakt van een voormalige brouwerij, te weten:a. een vermoedelijk uit de 16e eeuw daterend, in schoon metselwerk opgetrokken (zuidgevel witgeverfd), onderkelderd, vlakgedekt gebouw (westzijde) met lage verdieping; in de noord- en westgevel (ten dele) dichtgemetselde, getoogde vensters; in de noord- en zuidgevel een rondgesloten deuropening met hardstenen omlijsting en in de zuidgevel tevens een dichtgemetselde, getoogde deuropening met trap; op de begane grond een, rechthoekig vertrek voorzien van gemetselde kruisribgewelven met ribben en gordelbogen van mergel, welke in het midden rusten op een hardstenen pijler en bij de muren op eenvoudige consoles. b. een vermoedelijk 18e eeuws, in schoon metselwerk opgetrokken (zuidgevel witgeverfd) gebouw (oostzijde) zonder verdieping, ter grootte van een rechthoekig vertrek en onder met pannen gedekt lessenaardak en smal zadeldak (nok//zuidgevel) aan zuidzijde; in de zuidgevel twee rondboogvensters (dichtgemetseld), waartussen een rondgesloten deuropening, alle met hardstenen omlijsting, en een geprofileerde, hardstenen kroonlijst. De waarde der gebouwen is gelegen in de ouderdom en de vormgeving van het exterieur, en het interieur van a. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46784
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee achterbouwtjes, die vermoedelijk deel uit hebben gemaakt van een voormalige brouwerij. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Tafelstraat 28
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A, voorzien van kozijnen van Naamse steen, waaruit de kruisen verdwenen zijn; tweelichtvensters op de bovenverdie..

Huis met lijstgevel.

Tafelstraat 26
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII A. Kozijnen van Naamse steen, waaruit de kruisen verdwenen zijn, en horizontale reliefbanden. Ingang met bovenlic..

Huis met lijstgevel. Gevelsteen 1723.

Tafelstraat 30
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A, voorzien van kozijnen van Naamse steen, die de kruisen verloren hebben, en tweelichtvensters op de bovenste ve..

Huis met brede lijstgevel, voorzien van hardstenen segmentboogomramingen en een ingang met gebeeldhouwde sluitsteen.

Achter de Molens 25
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, voorzien van hardstenen segmentboogomramingen en een ingang met gebeeldhouwde sluitsteen, XVIII.

Huis in de trant van de zgn. Maaslandse renaissance met de voor- en achtergevel eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Tafelstraat 13
Maastricht
HUIS met langgerekt-rechthoekige plattegrond, waarvan de lange zijden in verband met het beloop van de Tafelstraat een knik vertonen, terwij..

Kaart & Routeplanner