Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Louisehoeve in Linschoten

Boerderij

Haardijk 12
3461AB Linschoten (gemeente Montfoort)
Utrecht

Bouwjaar: 1602


Beschrijving van Louisehoeve

BOERDERIJ, blijkens inwendig balk-opschrift in oorsprong daterend uit 1602, en behorend tot het middenvoerdeeltype van de hallehuisgroep, genaamd "Louise-hoeve". De boerderij is opgetrokken in baksteen, met zwarte, en deels met wit geverfde plint, onder rieten zadeldak met wolfeinden. De voorgevel bevat drie zesruitsschuifvensters met luiken en in de top een dubbelvenster met luiken, op de tussendorpel voorzien van de naam "Louise-hoeve"; voorts vlechtingen en gebogen muurankers langs en aan de schuine zijden, en twee sierankers in het midden. De lage rechterzijgevel bevat in het schuurgedeelte een viertal vierkante stalvensters met luiken; de achtergevel is in traditionele trant herbouwd na de brand van 1967. Inwendig een 17e eeuws deurkalf met opschrift:"Godt wiltie verblijden Die/Mijn benijden Anno 1602;aangebracht op de toegang tot de zogenaamde "mooie kamer". Boerderij van eenvoudige doch harmonische architectuur en waardevolle historische bouw-onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46781
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Louisehoeve in Linschoten

Arianahoeve

Haardijk 10
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Arianahoeve. Langgerekte BOERDERIJ van het voerdeeltype, opgetrokken in baksteen onder met riet gedekt zadeldak, gedateerd 1884 op de gesned..

Huis te Linschoten: jachthuis

Haardijk 15
Linschoten (Gemeente Montfoort)
JACHTHUIS. Ten noorden van het hoofdgebouw twee tegenelkaar geplaatste L-vormige woonhuizen, bestaande uit een jachthuis en een opzichterswo..

Kopervik

Haardijk 7
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Inleiding LanghuisBOERDERIJ 'Kopervik' dankt haar naam aan de gelijknamige plaats in Noorwegen waar de eigenaar Gerlacus Ribbius Peletier v..

Haugusund: boerderij

Haardijk 5
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Omschrijving complexonderdeel 1 De met de nokrichting vrijwel haaks op de Haardijk gelegen, deels onderkelderde langhuisBOERDERIJ 'Haugesun..

Haugesund: wagenschuur

Haardijk 5
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Omschrijving complexonderdeel 2 In het verlengde, achter de boerderij gelegen, vrijstaande, éénlaags WAGENSCHUUR op rechthoekige platteg..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)