Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mooi gelegen keuterijcomplex, bestaande uit boerderij met middenlangsdeel, schuur, stookhok, put en gedeeltelijk met zwerfkeitjes bestraat erf in Hellendoorn

Boerderij

Veldhuizenweg 5
7447PN Hellendoorn
Overijssel

Bouwjaar: laatste helft 19e eeuw 1850 laatste helft 19e eeuw


Beschrijving van Mooi gelegen keuterijcomplex, bestaande uit boerderij met middenlangsdeel, schuur, stookhok, put en gedeeltelijk met zwerfkeitjes bestraat erf

Mooi gelegen tweede helft 19e eeuws KEUTERIJCOMPLEX, bestaande uit boerderij met middenlangsdeel, schuur, stookhok, put en gedeeltelijk met zwerfkeitjes bestraat erf. Het hoofdgebouw opgetrokken uit baksteen en gedekt door een rieten wolfdak; schoorsteen op de scheiding tussen woon- en bedrijfsgedeelte; windveren; staafankers. In de voorgevel deur met bovenlicht, twee vierruitsramen, en een schuifraam met 8-ruits onder- en 18-ruits bovenraam, alle rechtgesloten en met opgeklampte luiken. In de achter- en zijgevels getoogde deel- en staldeuren en gietijzeren raampjes van verschillende vorm; (de achtergevel overigens niet oorspronkelijk). Op het gedeeltelijk met zwerfkeitjes bestrate erf - een deels uit steen, deels uit gepotdekselde houten delen opgetrokken schuur onder deels met riet deels met pannen gedekt aan voorzijde even afgewolfd schilddak; dubbele en enkele deuren - een uit baksteen opgetrokken stookhok onder met pannen gedekt zadeldak; windveren met makelaar; schoorsteen; deur en raam. - een uit baksteen opgemetselde put met 1-steens rand. Tweede helft 19e-eeuws westtwents keuterijcomplex bestaande uit hoofdgebouw met middenlangsdeel, schuur, stookhok, put en gedeeltelijk met zwerfkeitjes bestraat erf van belang wegens de mooie ligging, de mate van gaafheid, compleetheid en architectonische vormgeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46769
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mooi gelegen keuterijcomplex, bestaande uit boerderij met middenlangsdeel, schuur, stookhok, put en gedeeltelijk met zwerfkeitjes bestraat erf in Hellendoorn

De Eelerberg: rentmeestershuis

Elerbergweg 2
Hellendoorn
Omschrijving Het RENTMEESTERSHUIS is opgetrokken over één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond onder twee evenwijdige overstekende za..

Terrein waarin drie grafheuvels

Eelerbergweg (og)
Hellendoorn
Terrein waarin 3 grafheuvels. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. (Gedeeltelijke bescherming, zie bijlage B).

De Eelerberg: landhuis

Elerbergweg 1
Hellendoorn
Omschrijving Het LANDHUIS is opgetrokken over twee bouwlagen op een vierkante plattegrond met aanbouwen. Het huis wordt gedekt door een sch..

De Eelerberg: tuinmanshuis

Elerbergweg 3
Hellendoorn
Omschrijving Het TUINMANSHUIS is in rode baksteen opgetrokken over één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond onder een schilddak met a..

De Eelerberg: koetshuis

Elerbergweg 3
Hellendoorn
Omschrijving Het KOETSHUIS is in rode baksteen opgetrokken over één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met antra..

Kaart & Routeplanner