Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Vosbergen: bouwhuis aan het voorplein in Heerde

Kasteel Buitenplaats

Vosbergerweg 36
8181JJ Heerde
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw (kern) 1761 (rest.)


Beschrijving van Huis Vosbergen: bouwhuis aan het voorplein

BOUWHUIS aan het voorplein. Langgerekt gebouw, bestaande uit een bouwlaag en kap (in de kern 17e-eeuws, verbouwd omstreeks 1740, vensters voorzijde midden-19e-eeuw). Het voorste deel van het gebouw, gedekt door een schilddak, vertoont in hoofdmassa een midden-18e-eeuws karakter; het achterste, van het voorplein afgewende gedeelte, gedekt door het daarover doorgetrokken achterste dakschild, heeft het oorspronkelijke karakter bewaard dan wel door restauratie herkregen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46761
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Vosbergen: bouwhuis aan het voorplein in Heerde

Huis Vosbergen: beeld van jupiter

Vosbergerweg 36
Heerde
BEELD VAN JUPITER. Gehavend beeld (natuursteen, 18e-eeuws) waarvan de sokkel ontbreekt. Opgesteld in de tuin op het voorplein.

Huis Vosbergen: hoofdgebouw

Vosbergerweg 38
Heerde
HOOFDGEBOUW. Zeldzaam voorbeeld van een gaaf bewaard, omgracht, bakstenen edelmanshuis van bescheiden omvang, in vier bouwperioden tot stand..

Huis Vosbergen: terras

Vosbergerweg 38
Heerde
TERRAS, aan de westzijde tegen het hoofdgebouw in de binnengracht liggend, met bakstenen walmuren en bestrating (17e eeuw, later gewijzigd d..

Huis Vosbergen: terreinaanleg

Vosbergerweg 38
Heerde
TERREINAANLEG. Het beschermde terrein is het centrale gedeelte van het adellijke goed Vosbergen, welk gedeelte zich van de omringende terrei..

Huis Vosbergen: duiventil in de weide 'De snuivert'

Vosbergerweg 38
Heerde
DUIVENTIL in de weide "de Snuivert". Rechthoekig houten gebouwtje onder overstekend zadeldak met "schortjes", gedekt met gesmoorde hollandse..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)