Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij met gewijzigde topgevel en zijbaander onder schilddak, houten schuur onder schilddak en stookhok in Diever

Kastanjelaan 18
7981ND Diever (gemeente Westerveld)

Bouwjaar: 18e eeuw (kern) 19e eeuw (topvensters) 1800 18e eeuw (kern) 19e eeuw (topvensters)

Beschrijving van Boerderij met gewijzigde topgevel en zijbaander onder schilddak, houten schuur onder schilddak en stookhok

In aanleg nog 18e eeuwse boerderij met zijbaander onder rieten schilddak met uilebord tegen gedeeltelijk vernieuwde topgevel met vlechtingen aan voorzijde; topschoorsteen, knelplanken, staafankers. Het woongedeelte uitgerust met onder meer deur met fraai snijraam, zesruitsschuifvensters en keldervenster met tralies; in de vernieuwde top halfrondgesloten 19e eeuwse vensters met gietijzeren tracering. Het eveneens gedeeltelijk vernieuwde bedrijfsgedeelte uitgerust met opgeklampte staldeuren en rechthoekige stalvensters; alle rechtgesloten en met 1/2 steens rollaag. Op het erf houten schuur onder rieten schilddak en met opgeklampte deuren en uit baksteen opgetrokken stookhok onder pannengedekt zadeldak met topschoorsteen; opgeklampte deur; vierruitsvensters. Beide objecten van jonger datum dan het hoofdgebouw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)