Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, woongedeelte met verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken in Reijmerstok

Boerderij

Reijmerstokkerdorpsstraat 96
6274NN Reijmerstok (gemeente Gulpen Wittem)
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, woongedeelte met verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken

Uit de 18e eeuw daterend (schuurgedeelte gedateerd 1758) VAKWERKHUIS (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, woongedeelte met verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken. Woon- en schuurgedeelte hebben een voet van breuksteen, ongeschilderd stijl- en regelwerk en witgeschilderde, met leem gevulde vakken. Het woongedeelte (nok I straat) heeft op de begane grond en de verdieping kleine 6-ruits draairamen (op de begane grond met luiken) en in de NO-gevel twee deuren, waarvan een met 4-ruits bovenlicht. Het schuurgedeelte, met zadeldak tussen puntgevels en nok//straat, heeft in de ZO-gevel hoge, rechtgesloten deeldeuren, een staldeur met het jaartal 1758 en evenals in de overige gevel kleine vensters. Het huis is in de jaren 1976-1981 gerestaureerd. Vanwege de constructie, de hoofdvorm, de bescheiden gevelopeningen en de samenhang met de omgeving een goed en representatief voorbeeld van 18e eeuwse vakwerkbouw en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46723
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, woongedeelte met verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken in Reijmerstok

De Puthof, vroeger genaamd Brokkenhofke. Grote herenhoeve met binnenplaats

Reijmerstokkerdorpsstraat 88
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
De Puthof, vroeger genaamd Brokkenhofke. Grote HERENHOEVE met binnenplaats. Het woonhuis, XVII B-XVIII met ingangsrisaliet staat aan het kor..

Franciscus van Assisi: R.K. Kerk

Reijmerstokkerdorpsstraat 95
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Inleiding Met elementen van het Expressionisme in 1922 naar een ontwerp van architect Jos Wielders uit Sittard gebouwde KATHOLIEKE KERK ter..

Vakwerkhoeve; gelegen aan een driesprong

Reijmerstokkerdorpsstraat 108
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Vakwerkhoeve, XVIII; gelegen aan een driesprong.

Voormalige Limburgse hoeve, ten dele in vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde rond b ..

Reijmerstokkerdorpsstraat 77
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Ten dele in 18e-eeuws vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde voormalige Lim..

Ten dele in 18e- en 19e-eeuws vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken Limburgse hoeve op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdiepin ..

Reijmerstokkerdorpsstraat 75
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Ten dele in 18e- en 19e-eeuws vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken Limburgse HOEVE op U-vormige plattegrond, ten dele met lage..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)