Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige Limburgse hoeve, ten dele in vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde rond binnenplaats, ten dele met verdieping en onder met .. in Reijmerstok

Boerderij

Reijmerstokkerdorpsstraat 77
6274NH Reijmerstok (gemeente Gulpen Wittem)
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Voormalige Limburgse hoeve, ten dele in vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde rond binnenplaats, ten dele met verdieping en onder met ..

Ten dele in 18e-eeuws vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde voormalige Limburgse HOEVE rond binnenplaats, ten dele met verdieping en onder met rode en blauwe Hollandse en rode muldenpannen gedekte zadeldaken. Het langgerekte bouwblok (nok//straat) met verdieping aan de NW-zijde bevat een voormalig, ten dele in vakwerk - zwart stijl- en regelwerk; wit geschilderde, met baksteen gevulde vakken - opgetrokken schuurgedeelte, een getoogde inrijpoort en het drie vensterassen brede woongedeelte; het geheel heeft aan de straatzijde een wit geschilderde, bakstenen gevel met gepleisterde voet en T-vensters. Aan de ZO-zijde een langgerekte, boven een gepleisterde stenen voet in 18e-eeuws vakwerk - zwart stijl- en regelwerk; wit geschilderde, met leem gevulde vakken - opgetrokken schuur met hoge rechtgesloten deeldeuren, kleine vensters, staldeuren en brede, lage poort. Vanwege de constructie, de hoofdvorm en de samenhang met Reijmerstokkerdorpstraat 75 en de omgeving een goed en representatief voorbeeld van een deels in vakwerk uitgevoerde gesloten Limburgse hoeve en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46722
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige Limburgse hoeve, ten dele in vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde rond binnenplaats, ten dele met verdieping en onder met .. in Reijmerstok

Ten dele in 18e- en 19e-eeuws vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken Limburgse hoeve op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdiepin ..

Reijmerstokkerdorpsstraat 75
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Ten dele in 18e- en 19e-eeuws vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken Limburgse HOEVE op U-vormige plattegrond, ten dele met lage..

De Puthof, vroeger genaamd Brokkenhofke. Grote herenhoeve met binnenplaats

Reijmerstokkerdorpsstraat 88
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
De Puthof, vroeger genaamd Brokkenhofke. Grote HERENHOEVE met binnenplaats. Het woonhuis, XVII B-XVIII met ingangsrisaliet staat aan het kor..

Franciscus van Assisi: R.K. Kerk

Reijmerstokkerdorpsstraat 95
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Inleiding Met elementen van het Expressionisme in 1922 naar een ontwerp van architect Jos Wielders uit Sittard gebouwde KATHOLIEKE KERK ter..

Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, woongedeelte met verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken

Reijmerstokkerdorpsstraat 96
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Uit de 18e eeuw daterend (schuurgedeelte gedateerd 1758) VAKWERKHUIS (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, woongedeelte met v..

Vakwerkhoeve; gelegen aan een driesprong

Reijmerstokkerdorpsstraat 108
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Vakwerkhoeve, XVIII; gelegen aan een driesprong.

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)