Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Voormalige Limburgse hoeve, ten dele in vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde rond binnenplaats, ten dele met verdieping en onder met .. in Reijmerstok

Reijmerstokkerdorpsstraat 77
6274NH Reijmerstok (gemeente Gulpen Wittem)

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw

Beschrijving van Voormalige Limburgse hoeve, ten dele in vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde rond binnenplaats, ten dele met verdieping en onder met ..

Ten dele in 18e-eeuws vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde voormalige Limburgse HOEVE rond binnenplaats, ten dele met verdieping en onder met rode en blauwe Hollandse en rode muldenpannen gedekte zadeldaken. Het langgerekte bouwblok (nok//straat) met verdieping aan de NW-zijde bevat een voormalig, ten dele in vakwerk - zwart stijl- en regelwerk; wit geschilderde, met baksteen gevulde vakken - opgetrokken schuurgedeelte, een getoogde inrijpoort en het drie vensterassen brede woongedeelte; het geheel heeft aan de straatzijde een wit geschilderde, bakstenen gevel met gepleisterde voet en T-vensters. Aan de ZO-zijde een langgerekte, boven een gepleisterde stenen voet in 18e-eeuws vakwerk - zwart stijl- en regelwerk; wit geschilderde, met leem gevulde vakken - opgetrokken schuur met hoge rechtgesloten deeldeuren, kleine vensters, staldeuren en brede, lage poort. Vanwege de constructie, de hoofdvorm en de samenhang met Reijmerstokkerdorpstraat 75 en de omgeving een goed en representatief voorbeeld van een deels in vakwerk uitgevoerde gesloten Limburgse hoeve en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)