Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ten dele in 18e- en 19e-eeuws vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken Limburgse hoeve op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdieping en onder met rode Hollandse en rode muldenpannen .. in Reijmerstok

Boerderij

Reijmerstokkerdorpsstraat 75
6274NH Reijmerstok (gemeente Gulpen Wittem)
Limburg

Bouwjaar: 1758 (schuur) 1976-1981 (gerestaureerd)


Beschrijving van Ten dele in 18e- en 19e-eeuws vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken Limburgse hoeve op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdieping en onder met rode Hollandse en rode muldenpannen ..

Ten dele in 18e- en 19e-eeuws vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken Limburgse HOEVE op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdieping en onder met rode Hollandse en rode muldenpannen gedekte zadeldaken. De grotendeels in 19e-eeuws, met baksteen gevuld vakwerk opgetrokken schuur aan de NW-zijde, waarvan het zadeldak (nok//straat) doorloopt over het woongedeelte, heeft evenals het woongedeelte aan de straatzijde een in schoon metselwerk opgetrokken gevel, waarin getoogde deeldeuren, drie getoogde stalramen en getoogde inrijpoort naar de binnenplaats, en bij het woongedeelte op de begane grond en de verdieping twee getoogde vensters met hardstenen vensterbank. Aan de ZW-zijde het boven een bakstenen voet, in 18e eeuws vakwerk - zwart stijl- en regelwerk; wit geschilderde met leem gevulde - vakken - opgetrokken woongedeelte met lage verdieping onder zadeldak (nok I straat); asymmetrisch in de gevels geplaatste vensters van verschillende grootte. Aan de ZO-zijde een in schoon metselwerk opgetrokken schuur onder zadeldak (nok//straat). Vanwege de constructie, de hoofdvorm en de samenhang met Reijmerstokkerdorpstraat 77 en de omgeving een goed en representatief voorbeeld van een deels in vakwerk uitgevoerde gesloten Limburgse hoeve en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46721
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ten dele in 18e- en 19e-eeuws vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken Limburgse hoeve op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdieping en onder met rode Hollandse en rode muldenpannen .. in Reijmerstok

Voormalige Limburgse hoeve, ten dele in vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde rond b ..

Reijmerstokkerdorpsstraat 77
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Ten dele in 18e-eeuws vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde voormalige Lim..

De Puthof, vroeger genaamd Brokkenhofke. Grote herenhoeve met binnenplaats

Reijmerstokkerdorpsstraat 88
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
De Puthof, vroeger genaamd Brokkenhofke. Grote HERENHOEVE met binnenplaats. Het woonhuis, XVII B-XVIII met ingangsrisaliet staat aan het kor..

Franciscus van Assisi: R.K. Kerk

Reijmerstokkerdorpsstraat 95
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Inleiding Met elementen van het Expressionisme in 1922 naar een ontwerp van architect Jos Wielders uit Sittard gebouwde KATHOLIEKE KERK ter..

Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, woongedeelte met verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken

Reijmerstokkerdorpsstraat 96
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Uit de 18e eeuw daterend (schuurgedeelte gedateerd 1758) VAKWERKHUIS (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, woongedeelte met v..

Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken

Reijmerstokkerdorpsstraat 59
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
In hoofdzaak 18e-eeuwse, doch ten dele vermoedelijk nog 17e eeuws VAKWERKHUIS (oorspronkelijk boerderij) op U-vormige plattegrond, ten dele ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)