Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken in Reijmerstok

Woonhuis

Reijmerstokkerdorpsstraat 59
6274NH Reijmerstok (gemeente Gulpen Wittem)
Limburg

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken

In hoofdzaak 18e-eeuwse, doch ten dele vermoedelijk nog 17e eeuws VAKWERKHUIS (oorspronkelijk boerderij) op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken. Het vakwerk is op enkele plaatsen, met name aan de onderzijde van de gevels, vervangen door c.q. beklampt met baksteen. De gevels zijn, met uitzondering van een gedeelte van de schuur aan de zuidzijde, witgeschilderd met een zwarte plint, waarbij het stijl- en regelwerk aan de straatzijde en ten dele ook aan de binnenplaats zwart geverfd is. De vakken zijn in hoofdzaak gevuld met leem, doch bij de schuur aan de zuidzijde en ten dele ook aan de binnenplaats met baksteen. In de gevels spaarzaam aangebrachte, kleine vensters. In het poortgebouw aan de straat een getoogde deur en hoge, rechtgesloten inrijdeuren. Aan de binnenplaats, oude dichtgezette kruisvensters. Vanwege de constructie, de hoofdvorm, de bescheiden gevelopeningen en de samenhang met de omgeving een goed en representatief voorbeeld van 17e/18e-eeuwse vakwerkbouw en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46720
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken in Reijmerstok

Ten dele in 18e- en 19e-eeuws vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken Limburgse hoeve op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdiepin ..

Reijmerstokkerdorpsstraat 75
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Ten dele in 18e- en 19e-eeuws vakwerk, ten dele in schoon metselwerk opgetrokken Limburgse HOEVE op U-vormige plattegrond, ten dele met lage..

Voormalige Limburgse hoeve, ten dele in vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde rond b ..

Reijmerstokkerdorpsstraat 77
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Ten dele in 18e-eeuws vakwerk, ten dele in gepleisterd, geverfd en schoon metselwerk opgetrokken, deels tot pension verbouwde voormalige Lim..

De Puthof, vroeger genaamd Brokkenhofke. Grote herenhoeve met binnenplaats

Reijmerstokkerdorpsstraat 88
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
De Puthof, vroeger genaamd Brokkenhofke. Grote HERENHOEVE met binnenplaats. Het woonhuis, XVII B-XVIII met ingangsrisaliet staat aan het kor..

Franciscus van Assisi: R.K. Kerk

Reijmerstokkerdorpsstraat 95
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Inleiding Met elementen van het Expressionisme in 1922 naar een ontwerp van architect Jos Wielders uit Sittard gebouwde KATHOLIEKE KERK ter..

Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, woongedeelte met verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken

Reijmerstokkerdorpsstraat 96
Reijmerstok (Gemeente Gulpen Wittem)
Uit de 18e eeuw daterend (schuurgedeelte gedateerd 1758) VAKWERKHUIS (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, woongedeelte met v..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op U-vormige plattegrond, ten dele met lage verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken in Reijmerstok

Foto's (2)