Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Omvangrijk, uit twee bouwlichamen samengesteld, in aanleg laat-gotisch hoekhuis in Deventer

Woonhuis

IJsselstraat 2
7411NX Deventer
Overijssel

Bouwjaar: laat-gotisch


Beschrijving van Omvangrijk, uit twee bouwlichamen samengesteld, in aanleg laat-gotisch hoekhuis

Omvangrijk, uit twee bouwlichamen samengesteld, in aanleg laat-gotisch hoekhuis (vermoedelijk XVIb, met wijzigingen uit midden XVII A, XIX en XX. Opgetrokken uit baksteen op onderkeldering, overkluisd door respectievelijk ton- en troggewelven, twee lagen tellend en gedekt door een met pannen belegd schilddak tegen 19e-eeuwse geprofileerde rechte kroonlijst aan Noordenbergstraatzijde; vensterdetaillering (waaronder zesruitsschuif- en T-vensters) en bepleistering 19e-eeuws; goot gedeeltelijk op klossen; schoorstenen; staafankers. Inwendig van belang onderkeldering, laat-gotische balklagen met consoles met peerkraalmotief en dito midden-17e-eeuwse met geprofileerde consoles en kapconstructie, met "Vlaamse" telmerken. In aanleg laat-gotisch (XVIb) uit twee bouwlagen bestaand hoekhuis met 19e-eeuwse detaillering en bepleistering, van belang om zijn ligging op de hoek van de Noordenbergstraat en de IJsselstraat, onderkeldering, samenstelling, kapconstructie met "Vlaamse" telmerken en balklagen met laat-gotische peerkraalconsoles en eerste-helft-17e-eeuwse balklagen met geprofileerde consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46567
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Omvangrijk, uit twee bouwlichamen samengesteld, in aanleg laat-gotisch hoekhuis in Deventer

In aanleg laat-gotisch uit twee bouwlagen bestaand hoekhuis

Noordenbergstraat 23
Deventer
Omvangrijk, uit twee bouwlichamen samengesteld, in aanleg laat-gotisch hoekhuis (vermoedelijk XVIb, met wijzigingen uit midden XVII A, XIX e..

Huis met gepleisterde trapgevel

Noordenbergstraat 24
Deventer
Huis met gepleisterde trapgevel. De treden gedekt met geprofileerde natuurstenen platen. Moderne pui. XVII en XIXd winkelpui met middendeur.

Hoog, smal huis in jaarankers gedateerd 1583

Kranensteeg 2
Deventer
Hoog, smal pand met een waarschijnlijk naar vroegere gegevens voor het oorspronkelijke pand herbouwde voorgevel van het Gelders-Overijsselse..

Onderkelderd eenvoudig huis met gepleisterde lijstgevel

Noordenbergstraat 33
Deventer
Onderkelderd eenvoudig huis met gepleisterde lijstgevel. Dakkapel. Houten pui met deur naar werkplaats met bovenlicht geflankeerd door twee ..

Onderkelderd pand met een in jaarankers 1640 gedateerde klokgevel

Noordenbergstraat 42
Deventer
Onderkelderd pand met een in jaarankers 1640 gedateerde klokgevel. Hoog voorhuis op de verdieping twee halve kruisvensters en korfboogvormig..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)