Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis met in classicistische trant gepleisterde voorgevel in Deventer

Woonhuis

Graaf van Burenstraat 9
7411RT Deventer
Overijssel

Bouwjaar: (huidige vorm) midden 19e eeuw


Beschrijving van Woonhuis met in classicistische trant gepleisterde voorgevel

In aanleg mogelijk ouder en kleiner, doch omstreeks het midden van de 19e eeuw vermoedelijk vergroot WOONHUIS, opgetrokken uit gedeeltelijk gepleisterde baksteen op onderkeldering (souterrain) en gedekt door een met pannen belegd schilddak met schoorsteen in een der zijschilden. De voorgevel gepleisterd en regelmatig ingedeeld door classicistisch aandoende pilasters met verdiepte velden op basement. Het souterrain voorzien van vijf stel gekoppelde ramen en toegankelijk door middel van een deur met aardig gietijzeren rooster, uitgespaard in een zes treden tellende dubbele naar de bel-etage leidende hardstenen kwartslag trap met hardstenen bordes en gietijzeren balustrade. De bel-etage toegankelijk door middel van een dubbele deur, eveneens met aardige gietijzeren roosters, te weerszijden waarvan respectievelijk twee en drie zesruitsschuiframen, oorspronkelijk met luiken. Op de verdieping zes vierruitsramen. Hardstenen stoep op straatniveau. Omvangrijk, in aanleg mogelijk ouder en kleiner, doch omstreeks het midden van de 19de eeuw vergroot, woonhuis met in classicistische trant gepleisterde voorgevel, souterrain, dubbele hardstenen trap en bel-etage en hardstenen stoep op straatniveau van belang uit een oogpunt van bouw- en architectuurgeschiedenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46564
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis met in classicistische trant gepleisterde voorgevel in Deventer

Evangelisatiegebouw met zaalkerk

Graaf van Burenstraat 12
Deventer
Inleiding Het EVANGELISATIEGEBOUW, waarin opgenomen een ZAALKERK, is in 1890-'93 gebouwd in opdracht van de Vereniging tot Evangelisatie in..

Restant Noordenbergtoren

Gibsonstraat bij 2
Deventer
Restanten van de Noordenbergtoren en aansluitende muur. Tijdens graafwerkzaamheden bij de sloop van het zogenoemde Hardonkcomplex zijn de i..

Verdedigingswal

Stenenwal
Deventer
Terrein waarin resten van een wal en gracht uit de 10e eeuw.

Huis met gepleisterde in- en uitgezwenkte topgevel met vijf overhoekse pinakels

Korte Noordenbergstraat 27
Deventer
Huis met gepleisterde in- en uitgezwenkte topgevel met vijf overhoekse pinakels. Hoge pui. XVI-XVII.

Twee woningen onder één kap

Van Twickelostraat 1
Deventer
Inleiding Het noordelijk deel van de voormalige vestingwerken is tussen 1886 en 1894 bebouwd in één bouwstijl met voornamelijk trekken va..

Kaart & Routeplanner


Foto's (26)

Alle 26 foto's weergeven