Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex in Coevorden

Boerderij

Weijerswold 14
7742PJ Coevorden
Drenthe

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Boerderijcomplex

Midden 19e eeuws BOERDERIJCOMPLEX, bestaande uit hoofdgebouw, bijschuur, bakspiker en schaapskooi. Op plint van Bentheimer zandsteen opgetrokken hoofdgebouw onder door rieten wolfdak tegen met hout beschoten geveltop met windveren, uilegat en toef aan achterzijde. De detaillering niet meer oorspronkelijk, behoudens die der achtergevel; grote, door korfboog met initiaal- en jaartalsteen gedekte, baanderdeuren met mandeur; te weerszijden vierruitsvenster en staldeur gedekt door korfboog; zandstenen sluit- en gehengstenen; twee schoorstenen; staafankers. Op het erf grote deels uit steen, deels uit gepotdekselde houten delen opgetrokken en deels met stro beklede vakwerkschuur onder rieten schilddak tegen met stro beklede geveltop met kleine overstek; terugliggende inrijdeuren; staldeuren. Houten aanbouw onder pannengedekt lessenaarsdakje. Eveneens op het erf gelegen bakspiker. Rechthoekig vakwerkgebouwtje met bakstenen vulling onder rieten zadeldak tegen houten topgevels met uilegat en toef; hoekschoorstenen. Vierkante vensters met opgeklampt luik en bewerkte opgeklampte deur met achtruitsbovenlicht. Aan de overzijde van de weg deels uit steen deels uit gepotdekselde houten delen opgetrokken schaapskooi onder rieten wolfdak met toef; deur in een der korte zijden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46559
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex in Coevorden

Boerderij met achterbaander

Weijerswold 8
Coevorden
Boerderij met achterbaander XIX. De gevel van het bedrijfsgedeelte voorzien van vele zandstenen details. Op het erf een bakspiker van vakwer..

Anholt

Vlieghuis Europaweg 30
Coevorden
Tweede helft 19e eeuws boerderijcomplex, bestaande uit hoofdgebouw, schuur en bakspiker. Op plint van Bentheimer zandsteen rustend, uit baks..

Katshaar De Katshaar

Schansweg
Coevorden
Werken op de Katshaar, op de plaats van de v.m. Katshaarschans (XVIIa) bestaande uit in 1961 gerestaureerde vierkante redoute (50 x 50), met..

Vakwerkschuur

Vlieghuis Europaweg 42
Coevorden
Schuur bestaande uit met baksteen gevulde vakwerkconstructie, brede houten delen en stro-bekleding en gedekt door een rieten wolfdak tegen m..

Hallenhuisboerderij

Vlieghuis Europaweg 46
Coevorden
Inleiding BOERDERIJ gebouwd in 1875 in opdracht van Roelof ten Vlieghuis en Geesje ten Vlieghuis geboren Bruna (zie de gevelsteen in de ach..

Kaart & Routeplanner