Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Anholt in Coevorden

Boerderij

Vlieghuis Europaweg 30
7742PR Coevorden
Drenthe

Bouwjaar: 1850-1900 1900 1850-1900


Beschrijving van Anholt

Tweede helft 19e eeuws boerderijcomplex, bestaande uit hoofdgebouw, schuur en bakspiker. Op plint van Bentheimer zandsteen rustend, uit baksteen opgetrokken hoofdgebouw, onder door riet gedekt wolfdak met windveren en toef. Het woongedeelte regelmatig ingedeeld: lichtgetoogde zesruitsschuifvensters en dito gepaneelde deuren met bovenlicht en vierruitsschuifvensters; staafankers. In voorgevel jaartalsteen. Het bedrijfsgedeelte uitgerust met staldeuren en -vensters; verzorgde achtergevel met geschilderde geprofileerde en van imposten voorziene zandstenen baanderdeur-omlijsting en staldeuren in eveneens zandstenen omlijsting; vensters met gietijzertracering. Op het erf deels uit steen, deels uit houten delen opgetrokken vakwerkschuur onder deels pannen, deels stro gedekt zadeldak tussen met stro beklede topgevels; opgeklampte deuren. Eveneens op het erf bakspiker; eenvoudig bakstenen gebouwtje onder thans met golfplaten belegd zadeldakje tussen met hout beschoten topgevels met windveren; hoekschoorsteen; opgeklampte deur; halfrond gesloten vensters met gietijzertracering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46557
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Anholt in Coevorden

Boerderijcomplex

Weijerswold 14
Coevorden
Midden 19e eeuws BOERDERIJCOMPLEX, bestaande uit hoofdgebouw, bijschuur, bakspiker en schaapskooi. Op plint van Bentheimer zandsteen opgetro..

Boerderij met achterbaander

Weijerswold 8
Coevorden
Boerderij met achterbaander XIX. De gevel van het bedrijfsgedeelte voorzien van vele zandstenen details. Op het erf een bakspiker van vakwer..

Katshaar De Katshaar

Schansweg
Coevorden
Werken op de Katshaar, op de plaats van de v.m. Katshaarschans (XVIIa) bestaande uit in 1961 gerestaureerde vierkante redoute (50 x 50), met..

Vakwerkschuur

Vlieghuis Europaweg 42
Coevorden
Schuur bestaande uit met baksteen gevulde vakwerkconstructie, brede houten delen en stro-bekleding en gedekt door een rieten wolfdak tegen m..

Hallenhuisboerderij

Vlieghuis Europaweg 46
Coevorden
Inleiding BOERDERIJ gebouwd in 1875 in opdracht van Roelof ten Vlieghuis en Geesje ten Vlieghuis geboren Bruna (zie de gevelsteen in de ach..

Kaart & Routeplanner