Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gemetselde boogbrug in Bergen (NH)

Tuin Park Landgoed

Meerwijklaan 5
1861MB Bergen (NH) (gemeente Bergen)
Noord Holland

Bouwjaar: 1917
Architect: M. Kropholler


Beschrijving van Gemetselde boogbrug

Gemetselde boogbrug met in siermetselwerk uitgevoerde draagmuren, waarbij de buitenzijden inzwenken en de muren langs de weg een opwaartse bolling vertonen, ontworpen in 1917-18 door M. Kropholler als onderdeel van het villapark "Meerwijk". Boogbrug met voor Amsterdamse Schoolstijl kenmerkende plastische vormen en toepassing van bijzondere metsel-details en van belang als onderdeel van het als een geheel opgezette villapark met stilistisch verwante villa's - op initiatief van de Amsterdamse tegelhandelaar A. Heystee. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46541
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gemetselde boogbrug in Bergen (NH)

Meerlhuis

Meerwijklaan 5
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Pand deeluitmakend van de op rechthoekige grondslag met twee driezijdige erkers aan de beide ingangszijden onder mansarde-achtige rieten kap..

Mezennest

Meerwijklaan 7
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Pand deeluitmakend van de op rechthoekige grondslag met twee drie-zijdige erkers aan de beide ingangszijden onder mansarde-achtige kap opget..

Dubbelvilla

Meerwijklaan 4
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Pand deeluitmakend van een op rechthoekige grondslag met middenerkers in de lange gevels en een houten lage schuur aan elk der beide korte z..

Villa

Lijtweg 17
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Op een langgerekte plattegrond gedeeltelijk in baksteen en met van gepotdekselde delen voorziene verdieping opgetrokken villa, deeluitmakend..

Beek en Bosch

Meerwijklaan 2
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
"Beek en Bosch". Op grotendeels rechthoekige grondslag met afgeknotte wigvormige uitbouw aan de N.zijde gedeeltelijk in baksteen opgetrokken..

Kaart & Routeplanner