Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brug in Bergen (NH)

Tuin Park Landgoed

Meerweg 1
1861MC Bergen (NH) (gemeente Bergen)
Noord Holland

Bouwjaar: 1917
Architect: P.L. Kramer


Beschrijving van Brug

Brug met gemetselde, licht inwaarts geknikte zijmuren die in het midden een wigvormige spaarnis bezitten met rechtop gemetselde vulling en die aan de uiteinde een afgerond, neergaand verloop vertonen - oorspronkelijk toegang gevend tot de in 1922 verbrande villa "Tamelone" - waarbij inmiddels ook het houten toegangshek is verdwenen - ontworpen in 1917-18 door P.L. Kramer in Amsterdamse Schoolstijl als onderdeel van het villapark "Meerwijk". Gemetselde boogbrug met voor Amsterdamse Schoolstijl kenmerkende plastische vormen en bijzondere metsel-details en van belang als onderdeel van het als een geheel opgezette villapark met stilistisch verwante villa's op initiatief van de Amsterdamse tegelhandelaar A. Heystee. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46536
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brug in Bergen (NH)

Brug

Meerweg 3
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Brug als bij nr. 1, oorspronkelijk toegang gevend tot de in 1922 verbrande villa "Mevena", ontworpen door P.L. Kramer in 1917-18, als onderd..

De Hut

Studler van Surcklaan 21
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
TUINHUISJE, eertijds genaamd "Tyltyl", behorend bij de in 1921 afgebrande trits villa's "Tamelone", "Meneva" en "Rogier", ontworpen in 1917-..

Bijgebouw

Studler van Surcklaan 21
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Inleiding Houten TUINHUISJE ('Mytyl') met elementen uit de Amsterdamse schoolstijl, vermoedelijk gebouwd naar ontwerp uit 1917-1918 van arc..

Dubbelvilla

Meerwijklaan 4
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Pand deeluitmakend van een op rechthoekige grondslag met middenerkers in de lange gevels en een houten lage schuur aan elk der beide korte z..

Beek en Bosch

Meerwijklaan 2
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
"Beek en Bosch". Op grotendeels rechthoekige grondslag met afgeknotte wigvormige uitbouw aan de N.zijde gedeeltelijk in baksteen opgetrokken..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)