Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Parkwachterswoning in Baarn

Kasteel Buitenplaats

Amsterdamsestraatweg 11
3744AA Baarn
Utrecht

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Parkwachterswoning

Als parkwachterswoning in het laatste kwart van de 19e eeuw enigszins in chalet-trant gebouwd pand zonder verdieping op L-vormige grondslag onder samenstel van pannen zadeldaken met overstek en gesneden houten schoren, deels met spitsboogvorm. De op een gecementeerde plint opgetrokken bakstenen muren zijn voorzien van siermetselwerk in gele steen en van T-vensters met kleine ruiten in bovenlicht en in onderste deel van het schuifraam en smalle luiken. Dakkapel aan de straatzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46526
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Parkwachterswoning in Baarn

Jachthuisje (Prins Willem)

Amsterdamsestraatweg 7
Baarn
Onderdeel 19. Jachthuisje. JACHTHUISJE behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Het wit gepleisterde jachthuisje is in late Em..

Jachthuisje (Prins Alexander)

Amsterdamsestraatweg 9
Baarn
Onderdeel 20. Jachthuisje. JACHTHUISJE behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Rond 1834 in laat Empire trant opgetrokken pan..

Speelboerderij 't Kraayenest

Amsterdamsestraatweg 5
Baarn
Onderdeel 17. Speelboerderij "'T KRAAYENEST". SPEELBOERDERIJ "'T KRAAYENEST" behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Het witge..

Paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 1. Hoofdgebouw. HOOFDGEBOUW (Paleis Soestdijk) van de historische buitenplaats Soestdijk. Op enige afstand van de Amsterdamsestr..

Historische tuin- en parkaanleg

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 2. Tuin- en Parkaanleg. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Paleis Soestdijk. Inleiding. De vroegste..

Kaart & Routeplanner