Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Jachthuisje (Prins Hendrik) in Baarn

Tuin Park Landgoed

Amsterdamsestraatweg 3
3744AA Baarn
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1834


Beschrijving van Jachthuisje (Prins Hendrik)

Blijkens gevelsteen - met de tekst: "Den 1sten steen gelegd door Z.K. Hoogheid W.F.H. Prins der Nederlanden 31 October 1834" - in 1834 opgetrokken jachthuisje bestemd voor Prins Hendrik, gebouwd in laat Empiretrant, met witgepleisterde, van zes- en drieruitsvensters voorziene muren op een zwarte geschilderde plint zonder verdieping onder rieten schilddak met groot overstek en keperlijst en halfcirkelvormige luifel op twee zich verjongende kolommen boven de ingang. Schoorsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46523
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Jachthuisje (Prins Hendrik) in Baarn

Speelboerderij 't Kraayenest

Amsterdamsestraatweg 5
Baarn
Blijkens gevelsteen - met de tekst: "Den 1sten steen gelegd door H.K.Hoogheid W.M.S.L. 1833" - voor prinses Sophie in 1833 in laat Empire -t..

Wilhelminachalet

Speelhuisje Wilhelmina-Chalet Amsterdamsestraatweg 1 bij Paleis Soestdijk
Soestdijk (Gemeente Baarn)
Uit drie bouwlichamen samengesteld speelhuisje, bijgenaamd het Wilhelmina-chalet opgetrokken in hout op een bakstenen voet onder flauwhellen..

Watertoren

Watertoren Amsterdamsestraatweg 1 bij Paleis Soestdijk
Soestdijk (Gemeente Baarn)
Uit het midden van de 19e eeuw daterende, cilindrische watertoren, in eclectische trant opgetrokken in baksteen op een natuurstenen plint, m..

Paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 1. Hoofdgebouw. HOOFDGEBOUW (Paleis Soestdijk) van de historische buitenplaats Soestdijk. Op enige afstand van de Amsterdamsestr..

Historische tuin- en parkaanleg

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 2. Tuin- en Parkaanleg. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Paleis Soestdijk. Inleiding. De vroegste..

Kaart & Routeplanner