Huis Bloemendal: Maria-beeld in nis op sokkel in Vaals

Maria-beeld Bloemendalstraat

Bouwjaar: ca. 1900

Beschrijving van Huis Bloemendal: Maria-beeld in nis op sokkel

MARIA-BEELD IN NIS OP SOKKEL. Staande Maria-beeld uit ca. 1900, opgesteld in een op een rechthoekige stenen sokkel geplaatste nis met monumentale stenen onder- en achterbouw. De nis is voorzien van een wimberg met kleine pinakels en is aan de open voorzijde door een spitsdriepasboog omlijst. In de wimberg en op de gebogen afdekplaat van de sokkel eikenloof in reliƫf. Nis, beeld en sokkel zijn op een predella-achtige onderbouw geplaatst, die haaks overgaat in een rechthoekige achterbouw. Even boven de nis wordt de achterbouw door een zadeldak met een haaks erop geplaatst zadeldak-schild aan weerszijden bekroond. In de naar voren gerichte topgevel een rozet en een driehoekig veld met licht gebogen zijden met in het veld een lint in reliƫf met een onleesbaar geworden spreuk. Het beeld is aan het eindpunt van de hoofdas van de parkaanleg aan de achterzijde van het huis geplaatst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)