Korenmolen Massier in Dalfsen

Veldweg 15
7722TW Dalfsen

Beschrijving van Korenmolen Massier

Inleiding: Wind-stellingkorenmolen Molen Massier. Markant op enkele tientallen meters van de grens met de gemeente Nieuwleusen gelegen achtkante molen, gebouwd in 1861. NB: de aangebouwde schuur aan de oostzijde valt buiten de bescherming. Omschrijving: Molen Massier, nog bestaande uit de zes verdiepingen tellende romp die onder het stellingniveau een gemetseld, deels gepotdekseld achtkant zonder steunberen en drie eenvoudige houten zolders uit eiken- en grenenhout omvat en boven het stellingniveau een grenenhouten rietgedekt achtkant met twee bintlagen. Aan de noordwest- en de oostzijde liggen inrijdeuren onder lichtgetoogde hanekammen met natuurstenen sluitsteen; op de eerste en tweede verdieping lichtgetoogde vensters met gietijzeren twaalfruitsverdeling. In het (boven)achtkant zijn van het voormalige gaande werk drie eiken ijzerbalken aanwezig. Waardering: Incomplete achtkantige wind-stellingkorenmolen van algemeen belang wegens: - ouderdom - cultuurhistorische betekenis - industrieel- archeologische betekenis - markante ligging (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)