Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Archeologisch terrein Oud-Wageningen in Wageningen

Archeologie

Westberg/Wageningse Berg
6700AA Wageningen
Gelderland

Bouwjaar: Volle Middeleeuwen


Beschrijving van Archeologisch terrein Oud-Wageningen

Terrein waarin overblijfselen van het voormalige dorp Wageningen. Datering: middeleeuws. I. monument 1 (Wageningsche Berg). Het perceel Wageningen E-3535 wordt met een gedeeltelijke bescherming belast, voor zover betreft de daarin gelegen grafheuvel zelf en een zone van 10 meter, respectievelijk het in het perceel gelegen gedeelte van een strook van 10 meter rondom, gemeten vanaf de voet van de heuvel; II. monument 2 (Oranje-Nassau-oord). De percelen Wageningen E-1669 en E-4560 worden met een gedeeltelijke bescherming belast, voor zover betreft de daarin gelegen grafheuvels zelf, alsmede een strook van 10 meter rondom, gemeten vanaf de voet van de heuvels. Het perceel Wageningen E-4562 wordt afgevoerd; III. monument 3 (Dorskamp). De omschrijving wordt gewijzigd in: Terrein waarin 2 grafheuvels. Het perceel Wageningen E-1477 wordt met een gedeeltelijke bescherming belast, voor zover betreft de daarin gelegen grafheuvels zelf, alsmede een strook van 10 meter rondom, gemeten vanaf de voet van de heuvels; IV. monument 4 (De Westberg). De percelen Wageningen E-4061, E-4062 en E-4382 worden afgevoerd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46181
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Archeologisch terrein Oud-Wageningen in Wageningen

Graf De Constant Rebecque en restanten kerkje

nabij Westbergweg
Wageningen
Door hek omsloten begraafplaats van de familie De Constant De Rebecque, waarop aanwezig de volgende, in hardsteen uitgevoerde zaken: -een i..

Laboratorium voor Microbiologie

Hesselink van Suchtelenweg 4
Wageningen
Omschrijving Het LABORATORIUM VOOR MICROBIOLOGIE bezit een samengestelde plattegrond met een in hoofdvorm rechthoekig grondplan. Aan beide ..

40 proefvakken bij het Laboratorium voor Microbiologie

Hesselink van Suchtelenweg 4
Wageningen
Omschrijving Rechts achter het Laboratorium voor Microbiologie, dicht bij de Gen. Foulkesweg, liggen de PROEFVAKKEN die zijn aangelegd ten ..

Laboratorium voor Landmeetkunde

Hesselink van Suchtelenweg 6A
Wageningen
Inleiding LABORATORIUM VOOR LANDMEETKUNDE. Na de tweede wereldoorlog maakte de Landbouwhogeschool een sterke groei door. Dit resulteerde i..

Schip van Blaauw

Generaal Foulkesweg 70
Wageningen
Inleiding LABORATORIUM VOOR PLANTENFYSIOLOGIE, gebouwd in 1919-1922 door architect Cornelis J. Blaauw (1885-1947), in Amsterdamse Schoolsti..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)