Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hekwerk van belang als onderdeel van het complex van de voormalige Tweede Gemeentelijke Gasfabriek in 's Gravenhage

Overig

Trekvlietplein 1
2516AZ 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: 1905-07 1905 1905-07


Beschrijving van Hekwerk van belang als onderdeel van het complex van de voormalige Tweede Gemeentelijke Gasfabriek

Omschrijving. Smeedijzeren hekwerk tussen bakstenen pijlers uit 1905-1907 met twee inrij- en twee voetgangerspoorten, gesitueerd bij de hoofdingang ter weerszijden van de portiersloge. De smalle voetgangerspoorten zijn direct tegen beide zijgevels van de portiersloge aangebracht; de inrijpoorten met ieder twee naar binnen draaiende smeedijzeren hekwerken zijn weer ter weerszijden van de voetgangerspoorten gelegen. De bakstenen pijlers tussen de vaste en draaiende hekken zijn voorzien van hardstenen plintafdekkingen en banden alsmede hardstenen beƫindigingen waarop bij vier pijlers sierlantarens zijn geplaatst. In het smeedijzer van de hekken zijn geometrische Art Nouveau motieven toegepast. Tussen de pijlers rusten de vaste hekwerken op gemetselde balustraden met hardstenen beƫindiging. Waardering. Hekwerk van belang als onderdeel van het complex van de voormalige Tweede Gemeentelijke Gasfabriek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 459732
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hekwerk van belang als onderdeel van het complex van de voormalige Tweede Gemeentelijke Gasfabriek in 's Gravenhage

Portiersloge

Trekvlietplein 1
's Gravenhage
Omschrijving. Vrijgelegen portiersloge uit 1905-1907 op nagenoeg vierkante plattegrond in overgangsarchitectuur bestaande uit een bouwlaag..

Kantoor

Trekvlietplein 1
's Gravenhage
Omschrijving. Langs het water van de Trekvliet gelegen vrijstaand kantoorpand uit 1905-1907 in overgangsarchitectuur. Het pand bestaat uit..

Fabriekshal

Trekvlietplein 1
's Gravenhage
Omschrijving. Vrijstaande fabriekshal uit 1905-1907 in overgangsarchitectuur, in oorsprong bestemd als stokerij voor de gasfabricage. De fa..

Voormalige Directiewoning

Trekvlietplein 6A
's Gravenhage
Omschrijving. Door een tuin omgeven, vrijstaande voormalige directeurswoning in overgangsarchitectuur uit 1905-1907 op rechthoekige platte..

Voormalige Dienstwoningen

Trekvlietplein 12
's Gravenhage
Omschrijving. Vrijgelegen dubbele woning in overgangsarchitectuur uit 1905-1907 bedoeld voor functionarissen van de Tweede Gemeentelijke G..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)