Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Kroonestein in Angerlo

Boerderij

Bingerdenseweg 10
6986CE Angerlo (gemeente Zevenaar)
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij Kroonestein

BOERDERIJ KROONESTEIN. In rode baksteen opgetrokken boerderij uit de 18e eeuw met grijze gepleisterde voeting onder met rode pannen gedekt afgeknot schilddak. Voor(ZO-)zijde: centraal de ingangspartij, bestaande uit een deur met 9-ruits bovenlicht met aan weerszijden twee 12-ruits schuifvensters. In de kap twee nieuwe dakvensters. Rechter gevel: beganegronds drie 6-ruits vensters. In de kap drie nieuwe dakkapellen. Achtergevel: centraal twee deuren met elk een 9-ruits bovenlicht met aan weerszijden een 12-ruits schuifvenster. In de kap twee nieuwe dakkapellen en twee nieuwe dakvensters. Linker gevel: beganegronds drie 12-ruits schuifvensters. In de kap twee nieuwe dakvensters. Op het erf van de boerderij links voor de voorgevel een solitaire eik uit de 18e eeuw. Boerderij en eik vormen tesamen met de twee aangrenzende stalgebouwen een schilderachtig bedoeld en compositorisch ensemble in de historische parkaanleg van Bingerden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 459698
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Kroonestein in Angerlo

Bingerden: stalgebouw links van boerderij kroonestein gelegen

Bingerdenseweg 10
Angerlo (Gemeente Zevenaar)
STALGEBOUW LINKS VAN BOERDERIJ KROONESTEIN GELEGEN. Rode bakstenen stalgebouw uit de 19e eeuw onder rieten wolfsdak, waarvan de onderste sch..

Bingerden: stalgebouw rechts van boerderij kroonestein gelegen

Bingerdenseweg 10
Angerlo (Gemeente Zevenaar)
STALGEBOUW RECHTS VAN BOERDERIJ KROONESTEIN GELEGEN. Rode bakstenen stalgebouw uit de 19e eeuw onder rieten wolfsdak, waarvan de onderste sc..

Bingerden: portierswoning

Bingerdenseweg 19
Angerlo (Gemeente Zevenaar)
PORTIERSWONING. Portierswoning op T-vormige grondslag onder twee-delig met grijze pannen gedekt zadeldak uit 1893, geplaatst aan het begin v..

Bingerden: historische tuin- en parkaanleg

Bingerdenseweg 21
Angerlo (Gemeente Zevenaar)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Tot de oudste gedeelten van de aanleg van het park van Bingerden behoort de classicistische structuur van d..

Bingerden: tuinmuren met pijlers langs de moestuin

Bingerdenseweg 21
Angerlo (Gemeente Zevenaar)
TUINMUREN MET PIJLERS LANGS DE MOESTUIN. Een uit twee gedeelten bestaande 18e-eeuwse rode bakstenen tuinmuur langs de lange west- en korte n..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij Kroonestein in Angerlo

Foto's (1)