Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoge Brug (voetgangersbrug over spoor) in Goes

Weg En Waterwerk


4460AA Goes
Zeeland


Beschrijving van Hoge Brug (voetgangersbrug over spoor)

Uit 1871 daterende ijzeren voetganger/spoorbrug. Met geklonken gesloten stalen liggers op portalen opgebouwde brug; aan de zijde van de Segeerssingel een trap met stalen trapbomen in I-profiel met twee bordessen, en aan de zijde van de Kanaaldijk een dito trap met een bordes; de bordessen steunen op gietijzeren Toscaanse kolommen; de traptreden zijn met hout gedekt, de stootborden zijn van gietijzer in roostervorm vervaardigd, het loopdek is eveneens van hout. Bij elke opgang bevinden zich twee gietijzeren lantarens en bij elk uiteinde van het loopdek een gietijzeren boog, eveneens bestemd voor verlichting; op de overgang van de trap naar het bordes, in het midden van het loopdek, alsmede onder de verlichtingsbogen veelhoekige gietijzeren balusters met acanthus bladeren en pijnappelbekroning, daartussen slanke ronde balusters, eveneens met plantaardig ornament en bekroning; tussen de balusters simpele staven. Op de brugligger een cartouche met het jaartal 1871. Uit 1871 daterende ijzeren voetganger/spoorbrug, die vanwege cultuur- en architectuurhistorische, situerings-, typologische, zeldzaamheidswaarde en industrieel-archeologische waarde van belang is op Rijksniveau. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 457618
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoge Brug (voetgangersbrug over spoor) in Goes

Stationsgebouw met perronoverkapping

Kanaalweg 22
Middelburg
Station N.S. 1872 gebouwd groot station van de Staatsspoorwegen. Hoofdgebouw in eclectische stijl en wel in de variant met zgn. wenkbrauwen ..

Blok van vier herenhuizen

Loskade 27
Middelburg
Inleiding Blok van vier herenhuizen uit ca. 1895, in eclectische stijl gebouwd. Het blok is in één keer gebouwd, maar de huizen verschill..

Tweezijdig aangebouwd herenhuis

Loskade 23
Middelburg
Inleiding Tweezijdig aangebouwd herenhuis, voorzien van souterrain, twee woonlagen en een kapverdieping; in 1891 in eclectische stijl gebou..

Herenhuis in eclectisch-renaissancistische stijl

Loskade 21
Middelburg
Inleiding Herenhuis, rond 1892 gebouwd in eclectisch-renaissancistische stijl. Omschrijving Herenhuis op vrijwel rechthoekige plattegrond..

Herenhuis in overgangsarchitectuur

Loskade 25
Middelburg
Inleiding Herenhuis, rond 1895 gebouwd in overgangsarchitectuur. Omschrijving Herenhuis van twee verdiepingen met een kelder- en een kapv..

Kaart & Routeplanner