Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Joppe: twee bakstenen keermuren/brugpijlers in Joppe

Tuin Park Landgoed

Joppelaan 110
7215AH Joppe (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van 't Joppe: twee bakstenen keermuren/brugpijlers

(Joppelaan bij 110) TWEE BAKSTENEN KEERMUREN/BRUGPIJLERS. Twee aan de zuidhoek van de gracht gelegen 19e-eeuwse rode bakstenen keermuren met versnijding aan de hoeken, die tegenover elkaar aan weerszijden van de zuidoostelijke grachtarm zijn gelegen. De muren, die vanouds het plankier van een brug torsen en als zodanig ook de functie van brugpijlers hebben (het huidige plankier is van recente datum en heeft geen monumentale waarde) zijn van een zandstenen afdekplaat voorzien. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 455955
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Joppe: twee bakstenen keermuren/brugpijlers in Joppe

't Joppe: hoofdgebouw

Joppelaan 110
Joppe (Gemeente Lochem)
(Huis 't Joppe, Joppelaan 110) HOOFDGEBOUW. In rode baksteen opgetrokken onderkelderd hoofdgebouw, bestaande uit een terugliggend centraal g..

't Joppe: historische tuin- en parkaanleg

Joppelaan 110
Joppe (Gemeente Lochem)
(Joppelaan bij 110) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De oudste historische bronnen van de aanleg van 't Joppe gaan terug tot in 1565, toen L..

't Joppe: koetshuis annex stal

Joppelaan 110
Joppe (Gemeente Lochem)
(Joppelaan bij 110) KOETSHUIS ANNEX STAL. In rode baksteen opgetrokken koetshuis annex stal onder met Hollandse blauwe pannen gedekt zadelda..

't Joppe: oranjerie

Joppelaan 110
Joppe (Gemeente Lochem)
(Joppelaan bij 110) ORANJERIE: in rode baksteen opgetrokken oranjerie op rechthoekige grondslag uit ca. 1850, waarvan de naar het zuiden ger..

't Joppe: tuinmuren

Joppelaan 110
Joppe (Gemeente Lochem)
(Joppelaan bij 110) TUINMUREN. Twee 18e-eeuwse rode bakstenen muren, die de moestuin en boomgaard aan de ZW- en ten dele aan de NO-zijde afb..

Kaart & Routeplanner