Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Joppe: tuinmuren in Joppe

Tuin Park Landgoed

Joppelaan 110
7215AH Joppe (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van 't Joppe: tuinmuren

(Joppelaan bij 110) TUINMUREN. Twee 18e-eeuwse rode bakstenen muren, die de moestuin en boomgaard aan de ZW- en ten dele aan de NO-zijde afbakenen. Aan de NW-zijde van de zuidwestelijke muur bevinden zich twee samengestelde bakstenen pijlers met samengestelde hardstenen sokkels en afdekplaten, die de aan deze zijde gelegen ingang naar de moestuin en boomgaard flankeren. Het muurgedeelte aan de NO-zijde is van een ezelsrug voorzien. De muren sluiten niet op elkaar aan, maar eindigen tegen de zijmuren van de in een schuine hoek op de tuinmuren gesitueerde oranjerie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 455951
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Joppe: tuinmuren in Joppe

't Joppe: hoofdgebouw

Joppelaan 110
Joppe (Gemeente Lochem)
(Huis 't Joppe, Joppelaan 110) HOOFDGEBOUW. In rode baksteen opgetrokken onderkelderd hoofdgebouw, bestaande uit een terugliggend centraal g..

't Joppe: historische tuin- en parkaanleg

Joppelaan 110
Joppe (Gemeente Lochem)
(Joppelaan bij 110) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De oudste historische bronnen van de aanleg van 't Joppe gaan terug tot in 1565, toen L..

't Joppe: koetshuis annex stal

Joppelaan 110
Joppe (Gemeente Lochem)
(Joppelaan bij 110) KOETSHUIS ANNEX STAL. In rode baksteen opgetrokken koetshuis annex stal onder met Hollandse blauwe pannen gedekt zadelda..

't Joppe: oranjerie

Joppelaan 110
Joppe (Gemeente Lochem)
(Joppelaan bij 110) ORANJERIE: in rode baksteen opgetrokken oranjerie op rechthoekige grondslag uit ca. 1850, waarvan de naar het zuiden ger..

't Joppe: koepel

Joppelaan 110
Joppe (Gemeente Lochem)
(Joppelaan bij 110) KOEPEL. In de as van het huis geplaatste in oorsprong 18e- of vroeg 19e-eeuwse achtzijdige rode bakstenen koepel, met ac..

Kaart & Routeplanner