Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin sporen van bewoning uit het Neolithicum, alsmede een vermoedelijk middeleeuws walsysteem in Helden

Archeologie


5988ZA Helden (gemeente Peel en Maas)
Limburg

Bouwjaar: Neolithicum/Middeleeuwen


Beschrijving van Terrein waarin sporen van bewoning uit het Neolithicum, alsmede een vermoedelijk middeleeuws walsysteem

Terrein waarin sporen van bewoning uit het Neolithicum, alsmede een vermoedelijk middeleeuws walsysteem. Datering: Neolithicum/Middeleeuwen. (gedeeltelijke bescherming, zie bijlage B). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 45566
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:22:01.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin sporen van bewoning uit het Neolithicum, alsmede een vermoedelijk middeleeuws walsysteem in Helden

Voormalige schutsluis

Kanaaldijk 5
Neer (Gemeente Leudal)
Inleiding. Voormalige SCHUTSLUIS in het Afwateringskanaal ter plaatse van de weg van Helden naar Neer, de huidige Heideweg. In 1854 gaf de..

Voormalige sluiswachterswoning

Kanaaldijk 5
Neer (Gemeente Leudal)
Inleiding. Voormalige SLUISWACHTERSWONING aan de Kanaalweg langs het Afwateringskanaal, gesitueerd aan de zuidkant van de sluis nabij de we..

Wegkruis

Mariaplein 22
Helden (Gemeente Peel en Maas)
Wegkruis, trant circa 1700.

Voormalige los- en laadplaats

Kanaaldijk 1 (bij)
Kesseleik (Gemeente Peel en Maas)
Inleiding Voormalige LOS- EN LAADPLAATS nabij de Napoleonsweg aan het einde van de Kanaaldijk. In het Afwateringskanaal waren slechts twee ..

Sint Lambertuskerk

Mariaplein 22
Helden (Gemeente Peel en Maas)
St. Lambertuskerk. Driebeukig pseudobasiliek met driezijdige gesloten koor, XV, na verwoesting van de westtoren in 1944 uitgebreid in 1953. ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Terrein waarin sporen van bewoning uit het Neolithicum, alsmede een vermoedelijk middeleeuws walsysteem in Helden