Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bronhuisje in Beek

Gebouw

Kasteel Genbroekstraat 7
6191KT Beek
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw of eerder


Beschrijving van Bronhuisje

BRONHUISJE. Halfrond bronhuisje, opgetrokken in rode baksteen op halfcirkelvormige grondslag, aan de oostoever van de Keutelbeek gelegen, met de vlakke ingangszijde naar de beek gericht. Centraal aan deze zijde een halfronde ingang met hardstenen kozijn met deur, die ingang verschaft tot een kleine halfronde ruimte onder een half koepelgewelf, alwaar een thans in ongebruik geraakte put met bronwater. Het huisje dateert uit de eerste helft van de 19e eeuw of eerder. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 455389
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bronhuisje in Beek

Kasteel Genbroek: brug met keermuren en duiker

Brug en duiker Kasteel Genbroekstraat
Geverik (Gemeente Beek)
BRUG MET KEERMUREN EN DUIKER. Rode bakstenen 19e-eeuwse rondboogbrug over de Keutelbeek met aan weerszijden rode bakstenen balustrades en ke..

Kasteel Genbroek: beeld op sokkel bij keutelbeek

Kasteel Genbroekstraat 7
Beek
BEELD OP SOKKEL BIJ KEUTELBEEK. Kunststenen manshoog tuinbeeld op rechthoekige zandstenen sokkel met op de zijden een ruitmotief. Het beeld,..

Kasteel Genbroek: duiker tevens brug

Kasteel Genbroekstraat 1
Beek
DUIKER TEVENS BRUG. Rode bakstenen duiker (ca. 13x2 meter) tevens brug aan de noordzijde van de grote vijver in landschapsstijl onder het in..

Kasteel Genbroek: vaas op sokkel

Vaas op sokkel Kasteel Genbroekstraat
Geverik (Gemeente Beek)
VAAS OP SOKKEL. Kelkvormige terracotta-vaas uit het begin van deze eeuw met knorren-motief op de buik geplaatst op rechthoekige stenen sokke..

Kasteel Genbroek: schuur, Buitenplaats Gebroek

Kasteel Genbroekstraat 1
Beek
STENEN SCHUUR. Rode bakstenen deels witgekalkte 17e-eeuwse of oudere schuur met zwart geschilderde voeting op rechthoekige grondslag onder m..

Kaart & Routeplanner