Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Genbroek: bakstenen muur met aanbouw in Beek

Tuin Park Landgoed

Kasteel Genbroekstraat 1
6191KT Beek
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw (muur) 19e eeuw (aanbouw)


Beschrijving van Kasteel Genbroek: bakstenen muur met aanbouw

BAKSTENEN MUUR MET AANBOUW. Rode bakstenen 18e-eeuwse muur aan de westzijde van de moestuin. Aan de westelijke bovenzijde ter afwatering met een halve door dakpannen gevormde ezelsrug beëindigd. Aan de rechterkant van de oostzijde van de muur een halfronde deur, die toegang verschaft tot een rechthoekige 19e-eeuwse tegen de muur gesitueerde aanbouw onder met grijze pannen gedekt zadeldak. Aan weerszijden van de deur een (rechts) en twee (links) halfronde vensters met 8-ruitsindeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 455385
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Genbroek: bakstenen muur met aanbouw in Beek

Kasteel Genbroek: westelijke volière

Kasteel Genbroekstraat 1
Beek
WESTELIJKE VOLIERE. Achtzijdige houten 19e-eeuwse voliere onder achtzijdig puntdak (met zink gedekt). De drie naar de voor(oost-)kant gerich..

Kasteel Genbroek: ijskelder

Kasteel Genbroekstraat 7
Beek
IJSKELDER. Cirkelvormige rode bakstenen 19e-eeuwse ijskelder met twee ingangen aan de oostzijde. De ijskelder, diezich bij de bakstenen brug..

Villa Hennekens

Maastrichterlaan 45
Beek
Inleiding VILLA in eclectische stijl, 1920. Gebouwd in opdracht van de plaatselijke sigarenfabrikant Constant Hennekens, naar een ontwerp v..

Kasteel Genbroek: duiker

Duiker Kasteel Genbroekstraat
Geverik (Gemeente Beek)
DUIKER. Rode bakstenen duiker, die zich tussen de twee kleinere vijvers in landschapsstijl bevindt. De duiker is in 1967, toen het oorspronk..

Kasteel Genbroek: schuur, Buitenplaats Gebroek

Kasteel Genbroekstraat 1
Beek
STENEN SCHUUR. Rode bakstenen deels witgekalkte 17e-eeuwse of oudere schuur met zwart geschilderde voeting op rechthoekige grondslag onder m..

Kaart & Routeplanner