Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Genbroek: duiker tevens brug in Beek

Tuin Park Landgoed

Kasteel Genbroekstraat 1
6191KT Beek
Limburg

Bouwjaar: waarschijnlijk begin 17e eeuw


Beschrijving van Kasteel Genbroek: duiker tevens brug

DUIKER TEVENS BRUG. Rode bakstenen duiker (ca. 13x2 meter) tevens brug aan de noordzijde van de grote vijver in landschapsstijl onder het in het verlengde van de oprijlaan gelegen in westelijke en oostelijke richting verlopende pad. De duiker tevens brug dateert waarschijnlijk uit het begin van de 17e eeuw. De aan de zuidzijde van het pad gesitueerde rode bakstenen duiker, die tevens het pad ter plekke naar de vijver keert, is voorzien van een hardstenen afdekplaat. De aan de noordzijde van het pad gelegen balustrade van de segmentboogvormige brug is eveneens tevens keermuur en vertoont resten van een voormalige witte pleisterlaag. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 455384
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Genbroek: duiker tevens brug in Beek

Kasteel Genbroek: vaas op sokkel

Vaas op sokkel Kasteel Genbroekstraat
Geverik (Gemeente Beek)
VAAS OP SOKKEL. Kelkvormige terracotta-vaas uit het begin van deze eeuw met knorren-motief op de buik geplaatst op rechthoekige stenen sokke..

Kasteel Genbroek: schuur, Buitenplaats Gebroek

Kasteel Genbroekstraat 1
Beek
STENEN SCHUUR. Rode bakstenen deels witgekalkte 17e-eeuwse of oudere schuur met zwart geschilderde voeting op rechthoekige grondslag onder m..

Kasteel Genbroek: hoofdgebouw

Kasteel Genbroekstraat 18
Beek
HOOFDGEBOUW (Huis Gebroek). Rood deels witgepleisterd en witgeschilderd bakstenen hoofdgebouw, bestaande uit een ensemble van vier rechthoek..

Kasteel Genbroek: beeld op sokkel bij keutelbeek

Kasteel Genbroekstraat 7
Beek
BEELD OP SOKKEL BIJ KEUTELBEEK. Kunststenen manshoog tuinbeeld op rechthoekige zandstenen sokkel met op de zijden een ruitmotief. Het beeld,..

Kasteel Genbroek: brug met keermuren en duiker

Brug en duiker Kasteel Genbroekstraat
Geverik (Gemeente Beek)
BRUG MET KEERMUREN EN DUIKER. Rode bakstenen 19e-eeuwse rondboogbrug over de Keutelbeek met aan weerszijden rode bakstenen balustrades en ke..

Kaart & Routeplanner