Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin 3 grafheuvels in Elspeet

Archeologie


8075ZA Elspeet (gemeente Nunspeet)
Gelderland

Bouwjaar: Neolithicum en/of Bronstijd


Beschrijving van Terrein waarin 3 grafheuvels

Terrein waarin 3 grafheuvels. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. Het perceel is niet geheel maar gedeeltelijk belast met bescherming, voor zover betreft de daarin gelegen grafheuvels zelf, alsmede een strook van 10 meter rondom, gemeten vanaf de voet van de heuvels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 45499
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:22:01.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin 3 grafheuvels in Elspeet

De Hoop

Molenweg 12
Elspeet (Gemeente Nunspeet)
Korenmolen "De Hoop". BELTMOLEN met gemetselde, achtkantige onderbouw en met riet gedekte, houten romp, daterend uit 1847 en gerestaureerd i..

Jachinschool

Ds. Kalshovenweg 15
Elspeet (Gemeente Nunspeet)
Inleiding Betonnen SCHOOLGEBOUW 'Jachin' met bakstenen ERFAFSCHEIDING gebouwd in 1954 voor de Lagere School in opdracht van de Hervormde Ge..

Boerderij op T-vormige plattegrond met dwars woongedeelte onder rieten schilddak en deel onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Staverdenseweg 3
Elspeet (Gemeente Nunspeet)
Boerderij op T-vormige plattegrond met dwars woongedeelte onder rieten schilddak en deel onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voor..

PKN

Nunspeterweg 5
Elspeet (Gemeente Nunspeet)
Ned. Herv. Kerk. Laat-gotische, eenbeukige dorpskerk, waarvan het schip in de 19e en 20e eeuw geheel verbouwd en uitgebreid is in quasi goti..

PKN: pastorie

Nunspeterweg 4
Elspeet (Gemeente Nunspeet)
Ned. Herv. Pastorie. Op een belangrijke plaats in het dorpsgezicht gelegen deftig herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Gedateerd ..

Kaart & Routeplanner