Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin 14 grafheuvels, een urnenveld en een vindplaats van vuurstenen artefacten in Elspeet

Archeologie


8075ZA Elspeet (gemeente Nunspeet)
Gelderland

Bouwjaar: Neolithicum en/of Bronstijd (grafheuvels) en Bronstijd - IJzertijd (urnenveld)


Beschrijving van Terrein waarin 14 grafheuvels, een urnenveld en een vindplaats van vuurstenen artefacten

Terrein waarin 14 grafheuvels, een urnenveld en een vindplaats van vuurstenen artefacten. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd (grafheuvels) en Bronstijd - IJzertijd (urnenveld). De percelen zijn niet geheel maar gedeeltelijk met bescherming belast, voor zover betreft de daarin gelegen grafheuvels zelf, alsmede een strook van 10 meter rondom, gemeten vanaf de voet van de heuvels: en een perceel is gedeeltelijk belast met bescherming, voor zover betreft het gearceerde gedeelte, zoals aangegeven op de aan ommezijde weergegeven situatietekening en voor zover betreft de daarin gelegen grafheuvels zelf, alsmede een strook van 10 meter rondom, gemeten vanaf de voet van de heuvels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 45498
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:22:01.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin 14 grafheuvels, een urnenveld en een vindplaats van vuurstenen artefacten in Elspeet

Grafheuvel

-
Leuvenum (Gemeente Ermelo)
Terrein waarin grafheuvel met 10 meterzone. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd.

Frederik Bernard Hoeve

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Het WOONHUIS is opgetrokken in baksteen op een nagenoeg vierkant grondvlak en is gedekt met een schilddak, waarvan het linkers..

Frederik Bernard Hoeve (koestal)

Allee 40
Ermelo
Omschrijving De KOESTAL met MESTVAALT en ruimte voor VOEDERBEREIDING is opgetrokken in baksteen (kruisverband) en beton en heeft een ongewo..

Frederik Bernard Hoeve (schuur)

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Achter de koestal bevindt zich een enorme houten SCHUUR of tasruimte. Deze oorspronkelijk grotendeels open ruimte bestaat uit..

Frederik Bernard Hoeve

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Houten voormalige POTSTAL voor jongvee op een hoge betonplint. De wanden van de stal zijn voorzien van gerabatte delen. Het f..

Kaart & Routeplanner