Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brug in Wijk bij Duurstede

Tuin Park Landgoed

Langs de Wal 6
3961AB Wijk bij Duurstede
Utrecht

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Brug

BRUG. Kleine rode bakstenen met rode plavuizen gedekte rondboogbrug. De lage bakstenen borstweringen en flanken zijn licht gebogen en zwenken naar de zijden licht boogvormig uit. De brug, die aan de westzijde van de aanleg over de buitengracht is gelegen, staat geregistreerd op het Kadastraal Minuutplan uit 1827 en dateert waarschijnlijk uit de 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 454313
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brug in Wijk bij Duurstede

Kasteel Duurstede

Langs de Wal 6
Wijk bij Duurstede
RUINE sinds de 18e eeuw; bestaande o.a. uit een vierkante donjon uit de 2e helft der 13e eeuw. Grote ronde hoektorens van het franse type ui..

Historische tuin- en parkaanleg

Langs de Wal 6
Wijk bij Duurstede
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. In 1852 kreeg de architect Jan David Zocher jr. (1791-1870) van de Gemeente Wijk bij Duurstede de opdracht ..

Kasteelpoort (Hoenderpoort)

Langs de Wal 6
Wijk bij Duurstede
KASTEELPOORT. Rode bakstenen kasteelpoort, ook wel Hoenderpoort genaamd, die in de 18e eeuw aan de NO-zijde van het omgrachte terrein ter ve..

Brug bij kasteelpoort

Langs de Wal 6
Wijk bij Duurstede
BRUG BIJ KASTEELPOORT. Rode bakstenen over de buitengracht gelegen 18e-eeuwse rondboogbrug, die in het verlengde van de kasteelpoort is gesi..

Museum Dorestad

Muntstraat 42
Wijk bij Duurstede
HUIS AMSTELWIJK. Bepleisterde gevel met rechte kroonlijst, in 19e eeuw verbouwd. Aan de korte zijde dubbele topgevel en zakgoot, in wezen 17..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)