Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin drie grafheuvels. Sporen van bewoning uit het Neolithicum, de Bronstijd en de IJzertijd, vuursteen vindplaatsen uit het Palaeolithicum (Hamburgcultuur) en Mesolithicum en een bundel kar .. in Ede

Archeologie

Wijde Veldweg, bij
6710AA Ede
Gelderland

Bouwjaar: Neolithicum / Bronstijd / IJzertijd / Palaeolithicum / Mesolithicum


Beschrijving van Terrein waarin drie grafheuvels. Sporen van bewoning uit het Neolithicum, de Bronstijd en de IJzertijd, vuursteen vindplaatsen uit het Palaeolithicum (Hamburgcultuur) en Mesolithicum en een bundel kar ..

TERREIN waarin 3 grafheuvels. Sporen van bewoning uit het Neolithicum, de Bronstijd en de IJzertijd, vuursteen vindplaatsen uit het Palaeolithicum (Hamburgcultuur) en Mesolithicum en een bundel karresporen die als Hessenweg wordt gekarakteriseerd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 45409
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin drie grafheuvels. Sporen van bewoning uit het Neolithicum, de Bronstijd en de IJzertijd, vuursteen vindplaatsen uit het Palaeolithicum (Hamburgcultuur) en Mesolithicum en een bundel kar .. in Ede

Schaapskooien op de Zuid-Ginkel

Schaapskooi op Ginkelse heide
Ede
Schaapskooien op de Zuid-Ginkel. Ca. 1965 gerestaureerde schaapskooi (XIX B) onder met riet en Hollandse pannen gedekt schilddak, dat bij de..

Terrein waarin twee Grafheuvels

Wyde-Velpad/A12, bij
Ede
2 Grafheuvels. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. Het perceel Ede C-1739 wordt met een gedeeltelijke bescherming belast, te weten de daa..

Terrein waarin een urnenveld

Groot Ginkelseweg, bij
Ede
Terrein waarin een urnenveld. Datering: Bronstijd en/of IJzertijd. V monument 9 (Groot Ginkel). Het perceel Ede C-2541 wordt afgevoerd en he..

Grafheuvel, alsmede een zone

Driegemeentenpad
Heelsum (Gemeente Renkum)
Grafheuvel, alsmede een zone. Datering: Neolithicum. Het monument is van wetenschappelijke- en cultuurhistorische betekenis. Gedeeltelijk..

Vier grafheuvels

-
Bennekom (Gemeente Ede)
4 Grafheuvels. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. De percelen Bennekom D-939 en D-790 worden met een gedeeltelijke bescherming belast, t..

Kaart & Routeplanner