Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Overblijfselen van kerkgebouw. Ter plaatse bevinden zich de overblijfselen van waarschijnlijk meerdere perioden van de oude Parochiekerk van Netersel in Netersel

Archeologie


5530AA Netersel (gemeente Bladel)
Noord Brabant

Bouwjaar: Middeleeuwen


Beschrijving van Overblijfselen van kerkgebouw. Ter plaatse bevinden zich de overblijfselen van waarschijnlijk meerdere perioden van de oude Parochiekerk van Netersel

Overblijfselen van kerkgebouw. Ter plaatse bevinden zich de overblijfselen van waarschijnlijk meerdere perioden van de oude Parochiekerk van Netersel. Datering: Middeleeuws. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 45285
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:22:01.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Overblijfselen van kerkgebouw. Ter plaatse bevinden zich de overblijfselen van waarschijnlijk meerdere perioden van de oude Parochiekerk van Netersel in Netersel

Mooi dorpshuis met dwars zadeldak tussen zijtopgevels waarvan de linkse evenals het dak met leien bekleed is; zesdelige schuiframen; bijgebouwtje (oor ..

De Hoeve 32
Netersel (Gemeente Bladel)
Mooi dorpshuis met dwars zadeldak tussen zijtopgevels waarvan de linkse evenals het dak met leien bekleed is; zesdelige schuiframen; bijgebo..

Inventaris van de St. Brigidakerk

De Hoeve 4
Netersel (Gemeente Bladel)
In de moderne St. Brigidakerk, welke zelf niet op de lijst wordt geplaatst een XVe eeuwse hardstenen doopvont (thans wijwatervat), indrukwek..

Langgevelboerderij. Eenlaags boerderij heeft een globaal rechthoekige plattegrond en wordt gedekt door een rieten wolfdak met aan de voorzijde oud Hol ..

Latestraat 11
Netersel (Gemeente Bladel)
Inleiding. De LANGGEVELBOERDERIJ Latestraat 11 dateert uit omstreeks 1875 en is gelegen aan de rand van de oude akkerbodems ten westen van ..

Karschop

Latestraat 11
Netersel (Gemeente Bladel)
Inleiding. Ten zuiden van de langgevelboerderij staat, met de rooilijn dicht aan de straat, een klein KARSCHOP, daterende uit omstreeks 187..

Terrein waarin overblijfselen van bewoning

-
Bladel
Terrein waarin overblijfselen van bewoning. Datering: waarschijnlijk Mesolithicum.

Kaart & Routeplanner