Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Arbeiderswoning, kleine veeschuur in Ryptsjerk

Boerderij

Nieuwlandsweg 14
9256XB Ryptsjerk (gemeente Tytsjerksteradiel)
Friesland

Bouwjaar: waarsch. midden 19e eeuw 1850 waarsch. midden 19e eeuw


Beschrijving van Arbeiderswoning, kleine veeschuur

Kleine VEESCHUUR met een aankapping aan de noordgevel, waarschijnlijk daterend uit het midden van de 19e eeuw. In rode handvormsteen opgetrokken gebouwtje onder met rode Hollandse pannen belegd zadeldak tussen houten topgevels met strakke windveren en houten makelaar. De zuidgevel heeft twee getoogde gietijzeren drieruitsstalvensters met daaronder twee voederluiken, de kop van de schuur een houten opgeklampte schuurdeur met tweeruits-zijlichten; de oostgevel is gedeeltelijk vernieuwd. Waardering De kleine veeschuur is van belang wegens: - de functionele relatie met de andere beschermde onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 452482
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Arbeiderswoning, kleine veeschuur in Ryptsjerk

Arbeiderswoning in roodbruine handvormsteen onder driezijdig rieten schilddak met uilebord en makelaar tegen rechte voorgevel met topschoorsteen met b ..

Nieuwlandsweg 14
Ryptsjerk (Gemeente Tytsjerksteradiel)
ARBEIDERSWONING die volgens twee ingemetselde stenen naast de toegangsdeur in 1826 door een zekere G.J.D. is gebouwd. Deels onderkelderd geb..

Kop-rompboerderijtje in roodbruine handvormsteen met staafankers onder rieten zadeldak met vorstpannen met topschoorsteen

Nieuwlandsweg 12
Ryptsjerk (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Uit roodbruine handvormsteen opgetrokken KOP- ROMPBOERDERIJTJE dat, getuige de ingekraste tekst boven de deur in de voorgevel, in 1860 door ..

Kop-rompboerderijtje, blokschuur

Nieuwlandsweg 12
Ryptsjerk (Gemeente Tytsjerksteradiel)
BLOKSCHUUR uit omstreeks 1917 deels uit hout (hooiberging), deels uit bruinrode baksteen (veestalling) opgetrokken en gedekt door een met ro..

Kerk van Rijperkerk (Hervormde kerk)

Slachtedijk 1
Ryptsjerk (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Herv. Kerk en toren, gelegen op een kerkhof. Eenvoudig kerkgebouw uit 1757 met ingebouwde westtoren. In de kerk 17e eeuwse preekstoel, dooph..

Coöperatieve Stoomzuivelfabriek "Trynwâlden", directeurswoning

Rinia van Nautaweg 1
Gytsjerk (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving De DIRECTEURSWONING uit 1896 is opgetrokken in Eclectische trant, op een in blokken gepleisterde plint in roodbruine baksteen ..

Kaart & Routeplanner