Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin zich twee hoogten bevinden waarvan op een het Huis te Baarsdorp heeft gestaan, terwijl de andere een vluchtberg/kasteelberg is geweest in 's Heer Abtskerke

Archeologie

Baarsdorp
4444ZA 's Heer Abtskerke (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 13e - 16e eeuw


Beschrijving van Terrein waarin zich twee hoogten bevinden waarvan op een het Huis te Baarsdorp heeft gestaan, terwijl de andere een vluchtberg/kasteelberg is geweest

Terrein waarin zich twee hoogten bevinden waarvan op een het Huis te Baarsdorp heeft gestaan, terwijl de andere een vluchtberg/kasteelberg is geweest. Datering: 13e - 16e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 45203
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin zich twee hoogten bevinden waarvan op een het Huis te Baarsdorp heeft gestaan, terwijl de andere een vluchtberg/kasteelberg is geweest in 's Heer Abtskerke

Heuvelhof

Oude Hoeveweg 8
's Heer Abtskerke (Gemeente Borsele)
Boerderij "Heuvelhof". Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak in L-vorm. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers. Aan de voorz..

archeologie

-
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Terrein met daarin de resten van een Motte kasteel met voorburcht, omgeven door een gracht met brugconstructie. Het terrein is gelegen nabij..

Nederlands Hervormde Kerk

Torenring 2
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Ned. Herv. KERK. Eenbeukig gebouw (het koor in de vorige eeuw af- gebroken) daterend uit omstreeks 1450 en geheel met natuursteen bekleed. D..

Toren Nederlands Hervormde Kerk

Torenring 2
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Toren Ned. Herv. Kerk. Stoer bakstenen gebouw van drie geledingen sober met blindnissen versierd. De steunberen doorgaand tot aan de gemetse..

Boerderijtje, huis onder pannen zadeldak

Oude Rijksweg 106
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Boerderijtje. Huis onder pannen zadeldak. Metselwerk gedeeltelijk in moppen; kelder-opkamer; zijtop met vlechtingen. Rechts aangebouwd zomer..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)