Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rhijngeest: moestuinmuur in Oegstgeest

Tuin Park Landgoed

Rhijngeesterstraatweg 9 A
2342AN Oegstgeest
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Rhijngeest: moestuinmuur

BAKSTENEN MOESTUINMUUR uit de 18e eeuw ten zuiden van het koetshuis annex koetsierswoning en paardestal, die aan de noordgrens van de voormalige moestuin is geplaatst en die ten behoeve van een optimale zonwerking iets naar achteren helt en aan de achter(noord-)zijde door bakstenen steunberen wordt gestut. De muur wordt door bakstenen pijlers geleed, die aan de voor-, achter- en bovenzijde van de muur iets uitsteken. De pijlers zijn aan de bovenzijde met hardstenen platen afgedekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 451917
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rhijngeest: moestuinmuur in Oegstgeest

Rhijngeest: koetshuis

Rhijngeesterstraatweg 9A
Oegstgeest
KOETSHUIS ANNEX KOETSIERSWONING EN PAARDESTAL. Voormalig onlangs (1987-1988) gerestaureerd een verdieping hoog koetshuis annex koetsierswoni..

Rhijngeest: hoofdgebouw

Rhijngeesterstraatweg 9
Oegstgeest
HOOFDGEBOUW. Witgepleisterd onderkelderd hoofdgebouw, bestaande uit een twee verdiepingen hoog rechthoekig middenblok onder met zwartgeglazu..

Rhijngeest: historische tuin- en parkaanleg

Rhijngeesterstraatweg 9
Oegstgeest
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Van de 18e-eeuwse formele parkaanleg op Rhijngeest zijn nog enkele sporen bewaard gebleven. Aan de zuidzijd..

Rhijngeest: Prieel

Rhijngeesterstraatweg 9
Oegstgeest
HOUTEN PRIEEL. Zeszijdig houten prieel aan de Rhijngeesterstraatweg uit ca. 1925 op betonnen bodem van recente datum, onder puntdak met muiz..

Rhijngeest: trekkas

Rhijngeesterstraatweg 9
Oegstgeest
TREKKAS. Trekkas uit ca. 1800 met bakstenen voeting, zij- en achtermuren gedekt door vijf venstertraveeen brede onder een hoek van 45 graden..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rhijngeest: moestuinmuur in Oegstgeest

Foto's (1)